Strandklassieker De Panne gaat voor de bijl

Sport
21 October 2020 — Jan Geys

Onze kalender met de strandraces voor het komende winterseizoen was nog niet koud, of we kregen al de eerste afgelastingen binnen. Eerst gingen Texel en Hoek van Holland – Den Helder al voor de bijl, nu kregen we het bericht dat de jubileumuitgave van De Panne Beach Endurance niet voor dit jaar zal zijn, maar wel voor 2021.

25 kaarsjes zou De Panne Beach Endurance dit jaar mogen uitblazen, een bijzondere editie dus met een extra feestelijk kantje. Maar de huidige stijging in de coronacijfers laat niet toe om een uitbundige mountainbikewedstrijd te organiseren.

Het is niet de eerste keer dat De Panne Beach Endurance met onvoorziene omstandigheden te maken krijgt. Zo kreeg de wedstrijd in het verleden af te rekenen met extreme weersomstandigheden, van harde regenbuien tot storm en sneeuw. Maar het is wel de eerste keer dat men moet beslissen om de wedstrijd niet te laten doorgaan.

Een coronaproof parcours

De organisatie laat de mountainbikers niet compleet aan hun lot over. Het lokaal bestuur heeft beslist om alle geïnteresseerden toch de kans te geven om te komen proeven van het zilte zand op het strand van De Panne. Tussen 20 en 29 november 2020 kan je in De Panne een coronaproof parkoers op het strand afhaspelen. Op de website van De Panne Beach Endurance komt er binnenkort meer info.

Op de 25ste editie van de ‘Moeder Der Strandraces’ is het nu wachten tot 21 november 2021 (al is deze datum nog onder voorbehoud).

Meer info via www.beach-endurance.be

Onze geüpdate beachrace kalender voor het seizoen 2020-2021 kan je hier raadplegen: www.vojomag.nl/news/kalender-beachraces-2020-2021-als-corona-het-belieft