Suplest lanceert drie nieuwe trailshoes

Door Mathieu Wouters -

  • Techniek

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Suplest lanceert drie nieuwe trailshoes"

Niet één of twee, maar liefst drie nieuwe schoenen heeft suplest in petto voor mountainbikers. De schoenen verenigen alle kennis op vlak van techniek, comfort en, niet onbelangrijk, design die de Zwitserse fabrikant in haar 15-jarig bestaan verzamelde. Suplest nam drie jaar de tijd om ontwerpen en prototypes uit te testen in hun achtertuin, het Berner Oberland. Dat resulteert in evenveel schoenen, die elk in functie van de rijstijl van de drager ontwikkeld werden: van Pro over Performance tot Sport.

Op drie jaar verandert er heel wat op vlak van materialen en technieken en daar maakte suplest gretig gebruik van. De Zwitsers claimen het eerste schoenenmerk te zijn dat hightech materialen van SuperFabric en Recco gebruikt. Dat eerste is een stof die slijtvast, vuilafstotend, sneldrogend en licht is. Recco is dan weer een soort reflector die in de schoen zit waardoor professionele hulpverleners je sneller kunnen lokaliseren. Deze twee blikvangers – al is dat relatief, want “zien” doe je ze niet echt – vind je terug in de Pro- en Performance-schoenen.

Paradepaardje is de Pro-schoen voor bikers met een progressieve rijstijl. Opvallend is de dubbele sluiting, met veters en daarboven een lace-cover met Boa-sluiting. Het “enkelsokje” zorgt dat modder en kleine steentjes op de trails blijven en zich niet in je schoen dringen. Prijs: 199 euro.

De Performance-schoen mikt op allrounders en doet het zonder veters maar met een asymmetrisch geplaatste Boa-sluiting. Ook deze schoen maakt gebruik van de duurzame SuperFabric-stof en is verkrijgbaar in het zwart of blauw-zwart. Prijs: 169 euro.

Het derde broertje is de Sport-versie en die is gericht op fietsers die prestaties met comfort en alledaags gebruik willen combineren. Veters en een velcrosluiting houden je voeten op hun plaats. Ook deze is verkrijgbaar in een zwarte of blauw-zwarte variant. Prijs: 129 euro.

De schoenen zijn vanaf nu verkrijgbaar in de suplest-webshop en bij retailers.

Foto’s copyright suplest

Door Mathieu Wouters