Swiss Epic: Alice Pirard en Stefanie Dohrn stranden op 11 seconden van leiderstrui

Sport
22 August 2019 — Jan Geys

De Belgische Alice Pirard en haar Duitse partner Stefanie Dohrn zijn er in de derde rit van de Swiss Epic 2019 net niet in geslaagd om de macht te grijpen. Met nog twee ritten te gaan staan ze voorlopig tweede in de tussenstand op 11 seconden van leidsters Corina Gantenbein en Kathrin Stirnemann. Voor Frans Claes en Soren Nissen werd de derde rit er eentje om snel te vergeten. Pech sloeg hen ver achteruit. 

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Spanning en drama troef in de derde rit van de Swiss Epic, waar men na twee dagen gastdorp Sankt Moritz inruilde voor Lenzerheide. Bij de mannen begon de dag slecht voor het Belgisch-Luxemburgse duo Frans Claes & Soren Nissen. Eerst sprong er een lange schroef in het wiel van deze laatste, waarna de Luxemburger wat later ook zijn ketting nog naar de verdoemenis reed.

Foto copyright Swiss Epic / Marius Holler

Claes en Nissen verloren meer dan een uur en kunnen een topuitslag in deze Swiss Epic nu wel vergeten; ze tuimelen van plaats 5 naar 19 in de ranking. Winst was er in Lenzerheide voor het Zwitserse duo Casey South en Noah Blöchlinger. Zij haalden het met een half minuutje voorsprong op het leidersduo Fabian Rabensteiner en Michele Casagrande. Michael Stünzi en Marc Stutzmann eindigden vandaag als derde.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

In de tussenstand tellen Fabian Rabensteiner en Michele Casagrande nog steeds een geruststellende voorsprong van 5’28” op de ritwinnaars van de dag, Casey South en Noah Blöchlinger.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Bij de vrouwen ging de ritzege voor de tweede dag op rij naar het Duitse duo Adelheid Morath en Bettina Janas.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Zij haalden het met een voorsprong van 1’57” op Alice Pirard en Stefanie Dohrn. Ramona Kupferschmied en Chrystelle Baumann eindigden op 3’01” als derde.

Corina Gantenbein & Kathrin Stirnemann. Foto copyright Swiss Epic / Nick Muzik

Alice Pirard en Stefanie Dohrn deden met hun tweede plaats een uitstekende zaak want zij naderen tot op 11″ van de leiderstrui. Die blijft voorlopig in handen van Corina Gantenbein en Kathrin Stirnemann, maar zij verloren vandaag 5’38”.

Foto copyright Swiss Epic / Nick Muzik

Morgen wacht er op de voorlaatste dag de kortste rit van deze Swiss Epic: 48 kilometer in en rond Lenzerheide.

Uitslag rit 3 Swiss Epic 2019: https://epic-series.app/swissepic/results

Meer over de Swiss Epic hier: www.vojomag.nl/?s=swiss+epic

Ook vandaag eindigen we met het filmpje van de dag: