Swiss Epic: bisnummer voor Rabensteiner en Casagrande

Sport
21 August 2019 — Jan Geys

De Italianen Fabian Rabensteiner en Michele Casagrande waren voor de tweede dag op rij aan het feest in de Swiss Epic, dit keer na een sprint met drie teams. Bij de vrouwen ging de ritwinst naar het Duitse duo Adelheid Morath & Bettina Janas.

Foto copyright Swiss Epic / Nick Muzik

Tijdens de tweede rit moest het peloton zich over het hoogste punt van deze Swiss Epic worstelen. Het Laj Alv ligt op 2543 meter boven de zeespiegel, maar de inspanningen om die top te bereiken, werden nadien beloond met een heerlijke flow afdaling terug naar Sankt Moritz.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

In de straten van het mondaine stadje werd er opnieuw gesprint voor de ritzege, maar niet met twee duo’s van hetzelfde team zoals gisteren. De ritwinnaars luisterden echter wel naar dezelfde namen. De Italianen Fabian Rabensteiner en Michele Casagrande haalden het voor de Zwitsers Michael Stünzi & Marc Stutzmann en Casey South & Noah Blöchlinger.

Foto copyright Swiss Epic / Marius Holler

De nummers twee van gisteren, Damiano Ferraro en Samuele Porro, verloren vandaag drie minuten, waardoor Rabensteiner en Casagrande nu wat steviger in de leiderstrui zitten. Frans Claes en Soren Nissen werden net als gisteren vijfde, een plaats die ze voorlopig ook in de tussenstand bezetten.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Bij de vrouwen haalde het Duitse duo Adelheid Morath en Bettina Janas het met een voorsprong van 1’33” op Corina Gantenbein en Kathrin Stirnemann. Alice Pirard eindigde samen met Stefanie Dohrn net als gisteren als derde op 4’47” van het winnende duo.

Foto copyright Swiss Epic / Nick Muzik

In de tussenstand stijgen Pirard en Dohrn naar rang twee omdat de nummers twee van gisteren, Ariane Lüthi en Samara Sheppard, vandaag meer dan acht minuten verloren. Corina Gantenbein en Kathrin Stirnemann behouden de leiding.

Foto copyright Swiss Epic / Nick Muzik

Morgen verlaat de Swiss Epic Sankt Moritz en trekt het peloton naar Lenzerheide, het decor waar de wereldbeker MTB een tiental dagen geleden nog neerstreek. Tussenin wachten er 80 kilometer en 2200 hoogtemeters.

Uitslag rit 2 Swiss Epic 2019: https://epic-series.app/swissepic/results

Afsluiten doen we ook nu weer met een filmpje met de highlights van de dag: