Team BH-Suntour-KMC 2017: internationaler

18 January 2017 — Olivier Béart

Na een bewogen tussenseizoen, met het vertrek van Maxime Marotte en het gerucht dat het team zou overstappen naar fietsen van Sunn (wat uiteindelijk niet doorging), heeft het team nu officieel de rangen voor 2017 voorgesteld. De nieuwe namen tonen aan dat het team de wil heeft om internationaler te worden, maar toch ook enkele Franse jongeren wil blijven ondersteunen.

bh_suntour_kmc_2017_copyright_obeart_vojomag-2-2Na het afgelopen olympische jaar kwam er een einde aan het contract met BH. Er volgden al snel vergevorderde contacten met Sunn, maar uiteindelijk kon het Spaanse merk toch voldoende argumenten op tafel leggen om Michel Hutsebaut en zijn troepen te overtuigen om BH trouw te blijven. Ook Suntour en KMC blijven aan boord als titelsponsor.

In 2017 viert Michel Hutsebaut dat hij al twintig jaar (1998-2017) aan de leiding staat van het team. Als dat niet motiverend werkt. Langs de ene kant wordt er een pagina omgeslagen met het vertrek van Maxime Marotte (naar Cannondale) en Perrine Clauzel (naar Scott- Creuse Oxygène). En dan is er nog Julie Bresset die stopt met competitie en haar carrière een nieuwe wending gaat geven.

Daardoor wordt de flamboyante Fransman Victor Koretzky de nieuwe kopman en hij wordt gesteund door Jordan Sarrou; twee kerels waar we in 2017 van verwachten dat ze op het hoogste niveau zullen meedraaien.

Vervolgens zijn er ook nog enkele nieuwe gezichten die het team komen vervoegen. Nieuwe gezichten die bewijzen dat BH-Suntour-KMC een nieuwe richting uitgaat in 2017. Tot op heden was het team overwegend Frans met slechts een beetje Europese invloeden (met Lisa Mitterbauer – die blijft – en Adelheid Morath – die vertrekt), maar dit jaar wordt het team internationaler dan ooit. Dit dankzij de komst van de Japanner Kohei Yamamoto, een heuse ster in zijn land en in Azië (wat vooral SR Suntour zal plezieren), en de Canadees Léandre Bouchard (24) die deze zomer zijn land vertegenwoordigde op de Olympische Spelen van Rio. Ook de Mexicaanse Daniela Campuzano, 16de in Rio, vervoegt de rangen.

Het team wordt nog groter, maar ook jonger, door de oprichting van een beloftengroep die is samengesteld uit Martina Berta (wereldkampioene bij de junioren in 2015) en Léna Gérault bij de dames U23, alsook Thomas Bonnet (regerend wereldkampioen bij de junioren) en Clément Berthet. Het team denkt daarmee al aan de toekomst, en de volgende olympische cyclus, om de meest talentvolle jongeren te ondersteunen bij hun opmars.

Het team zal op 19 en 20 januari voor de eerste keer verzamelen in het service center van het team. Vojo zal ook van de partij zijn om er de eerste beelden te schieten van al dat mooi volk en om hun reacties te verzamelen.