Team Bulls in het geel na winst in openingsrit Transalp Challenge

Door Jan Geys -

  • Sport

Team Bulls in het geel na winst in openingsrit Transalp Challenge

De Zwitser Urs Huber en de Duitser Simon Stiebjahn zijn de eerste geletruidragers van de 22ste Transalp Challenge. In de openingsrit tussen het Oostenrijkse Tux en het Italiaanse Brixen was het Bulls-duo in de sprint sneller dan het duo Daniel Geismayr en Jochen Käss (Centurion-Vaude 1).

Geismayr kwam wel als eerste door op de plaats waar de tijd werd gestopt, gevolgd door Huber. Maar omdat Stiebjahn even later sneller was dan Käss, mag het Bulls-duo morgen in de gele leiderstrui starten. Op drie eindigde met Martin Frey en Hansueli Stauffer een tweede team van Bulls, zij hadden een achterstand van 8’29”.

Beste Nederlandse team werd het duo Tim Smeenge & Roel Verhoeven (KMC-Fruit to Go) op plaats zes. Zij eindigden op 13’03” van Huber & Stiebjahn. Kevin Van Hoovels & Nicolas Bruwiere kwamen als 16de overall (14de bij de mannen op 42’23”) binnen en waren daarmee het beste Belgische team.

Bij de vrouwen ging de zege naar Elena Wagner & Nina Hartleb (Scott Sebamed Mädelz) en bij de mixed naar Stefanie Dohrn & Handl Philip (Centurion Vaude 2). De Colombiaan Diyer Rincon Gomez was dan weer de beste in de nieuwe solo-categorie.

Uitslag rit 1 Transalp Challenge 2019:bike-transalp.de/ergebnisse/ergebnisse-2019

Afsluiten doen we met een filmpje met de highlights van de dag:

Foto’s copyright Transalp Challenge / Markus Greber & Martin Sass

DoorJan Geys