Team Habitat in de startblokken voor het nieuwe seizoen

Sport
24 February 2018 — Jan Geys

Afgelopen dinsdag vond in Leeuwarden de teampresentatie van het Habitat Mountainbiketeam voor 2018 plaats. Ook dit jaar heeft Team Habitat weer een ijzersterke ploeg met daarin onder andere oudgedienden Frank Beemer en Kevin Panhuyzen. Daarnaast heeft het team zich versterkt met het Nederlandse talent Milan Vader, de Schotse Isla Short en de Poolse kampioene U23 Marlena Drozdziok.

Al sinds 2015 wordt de naam en identiteit van Habitat for Humanity uitgedragen door de renners en de staf van het team, dat zowel financieel als materieel ondersteund wordt door vele sponsors.

Habitat directeur Jennifer Lemke: “Wij zijn heel erg blij met deze bijzondere samenwerking. Doordat er op een positieve manier aandacht wordt besteed aan ons doel: de zichtbaarheid van onze bouwprojecten in ontwikkelingsgebieden vergroten. Het is geweldig om te zien dat alle sponsoren op hun manier meehelpen aan het succes van de ploeg.”

Watersley Sports & Talent Park is sinds dit jaar een nieuwe partner van de ploeg, de samenwerking omvat onder andere een huis voor de sporters op de sportcampus in Sittard. Dit ‘Habitat huis’ moet de renners helpen om zich optimaal te kunnen voorbereiden op hun wedstrijden.

Ook nieuw in het team is Tim Heemskerk, die de rol van performance manager op zich neemt. “Als oud-bondscoach mountainbiken van de KNWU heeft hij een schat aan ervaring om onze jonge renners te helpen om progressie te maken,” vertelt teammanager Maarten Kemperman.

Team Habitat zag in het tussenseizoen speerpunten Anne Tauber en Ruben Scheire andere oorden opzoeken, toch blijft de focus van het team ook in 2018 in de XC-wedstrijden liggen. Naast de wereldbekerwedstrijden staan er ook wedstrijden van de 3Nations Cup, de Britse MTB Series, de Duitse Bundesliga en de Deense Sram-liga op het programma van eliterenners Frank Beemer en Kevin Panhuyzen en U23-renners Milan Vader, Isla Short en Marlena Drozdziok. De Nederlander Adriaan Botma zal het team vertegenwoordigen in de marathons.

Je kan het team volgen op volgende Facebookpagina: https://www.facebook.com/tree4talents/

Foto’s copyright Team Habitat