Teamvoorstelling KTM-Bike Vision: stapsgewijs groeien

Sport
5 February 2019 — Jan Geys

Afgelopen zaterdag werd in Borgloon het KTM-Bike Vision Team voor 2019 voorgesteld. Teammanagers Dirk en Sonja presenteerden er vol trots hun team dat met de komst van de Zwitser Martin Fanger stapsgewijs groeit en wat internationaler werd.

In een eerder bericht hadden we de komst van de Zwitserse subtopper Martin Fanger al toegelicht en ook de invulling van de rest van het team was toen al geweten. Vandaag kunnen we jullie echter ook de nieuwe teamkleuren tonen. De opvallende oranje tenue van de afgelopen seizoenen maakt plaats voor stijlvol zwart met oranje en witte accenten.

Kopman Fanger ziet zich als enige eliterenner omringd door zeven jongeren, KTM-Bike Vision blijft immers ook in 2019 inzetten in het opleiden van de jeugd. Naast de komst van Martin Fanger mag het ook de Nederlandse Didi de Vries verwelkomen die overkomt van Trek-Bioracer. De 21-jarige De Vries moet dit seizoen voor de resultaten zorgen bij de vrouwen-beloften.

Een aardigheidje was dat er tijdens de teamvoorstelling ook even werd stilgestaan bij renners die niet tot het team behoren. Sonja en Dirk hielden er aan om zowel Githa Michiels als Erno McCrae in de bloemetjes te zetten. Githa omdat ze België zichtbaar op de MTB-kaart wist te zetten met haar derde plaats tijdens de Europese kampioenschappen en Erno omdat hij wereldkampioen MTB werd bij de universitairen. Dit laatste is een bewijs dat studies en topsport toch samengaan, waarmee ze hun jonge renners willen stimuleren.

Samenstelling KTM-Bike Vision 2019:
Martin Fanger (Zwi) Elite men
Didi de Vries (Ned) U23f
Joppe de Vires (Ned) U23
Daphne de Vries (Ned) U19f
Djeff Verheyden (Bel) U19
Sander Kielich (Bel) U19
Scott Baijs (Ned) U19
Freek Verheyden (Bel) U17

Je kan het team volgen via www.bikevision.be.