Teamvoorstelling PMR Racing Team met Githa Michiels

Door Jan Geys -

  • Sport

Teamvoorstelling PMR Racing Team met Githa Michiels

In het Spaanse Altea werd afgelopen weekend het PMR Racing Team voorgesteld, het nieuwe team van Belgisch kampioene XC Githa Michiels. Maar zij is niet de enige nieuwkomer in het team, want ook Pablo Rodriguez Guede en Anton Sintsov maakten in het tussenseizoen de overstap.

Het PMR Racing Team telt het komende seizoen drie vrouwelijke rensters, twee bij de elites en één bij de beloften. Naast Belgisch kampioene Githa Michiels (links op de foto) maken ook de Australische kampioene Rebecca Henderson (rechts op de foto) en de Spaanse U23-renster Maria Rodriguez Navarette (in het midden) deel uit van het team.

Rebecca Henderson reed in 2018 al in de kleuren van Primaflor-Mondraker (kortweg PMR), net zoals Daniel McConnell. Het Australische koppel breit in 2019 een verlengstuk aan hun Spaanse avontuur.

Wel nieuw zijn de Spanjaard Pablo Rodriguez Guede (foto links) en de Rus Anton Sintsov (foto rechts). Rodriguez eindigde in 2016 in zijn eerste jaar bij de elites meteen als derde in de wereldbeker van Vallnord, al kon hij die prestatie de afgelopen seizoenen niet meteen bevestigen. Sintsov was dan weer de verrassende derde van de world cup MTB in Lenzerheide in 2017.

Bij de heren-beloften rekent het team op de Spanjaard David Campos. David Arroyo moet dan weer de eer van het team verdedigen in de marathonwedstrijden.

Met de Costa Blanca Bike Race, die loopt van 31 januari tot en met 2 februari, komt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen om de hoek piepen. Belgisch kampioene Githa Michiels zal er een team vormen met Rebecca Henderson.

DoorJan Geys