Titouan Perrin-Ganier wereldkampioen XCE!

Sport
12 November 2017 — Jan Geys

Op de slotdag van de UCI Urban Cycling Worlds in het Chinese Chengdu kroonde de Fransman Titouan Perrin-Ganier zich tot wereldkampioen XC Eliminator. Simon Gegenheimer werd tweede en Lorenzo Serres derde. Bij de dames ging de zege naar Kathrin Stirnemann.

Titouan Perrin-Ganier realiseert met deze wereldtitel een perfect seizoen, nadat hij eerder ook al Europees en Frans kampioen werd. Perrin-Ganier domineerde dan de finale waarin hij de beste start nam en de leiding niet meer uit handen gaf.

Hij haalde het voor de Duitser Simon Gegenheimer en zijn landgenoot Lorenzo Serres. Meervoudig wereldkampioen XCE Daniel Federspiel werd gediskwalificeerd in Chengdu. De meest verrassende naam aan de start was die van de Belgische triallegende Kenny Belaey, die naast het trial ook deelnam aan de XCE. Belaey eindigde als dertiende nadat hij eerder brons behaalde in het trial.

Bij de dames ging de wereldtitel naar Kathrin Stirnemann die het haalde voor Ella Holmegard en Perrine Clauzel. De Belgische Fien Lammertyn, de levensgezellin van Kenny Belaey, eindigde als zevende.

Uitslag wereldkampioenschap XCE 2017 heren:

Download (PDF, 177KB)

Foto’s copyright Leo Zhukov