Transalp 2017: Geismayr en Pernsteiner heersen in openingsritten

Door Jan Geys -

  • Sport

Transalp 2017: Geismayr en Pernsteiner heersen in openingsritten

De Transalp 2017 is twee dagen oud en beide dagen zagen zowel bij de mannen als de dames hetzelfde duo als winnaars over de meet rijden. Bij de mannen waren het de Oostenrijkse topfavorieten Daniel Geismayr en Herman Pernsteiner die de zegebloemen wegkaapten en bij de dames het Zwitsers-Zweedse duo Esther Süss en Jennie Stenerhag. 

De Transalp ging op zondag van start in het Oostenrijkse Mayrhofen en van een rustige start was geen sprake, want de deelnemers kregen meteen de koninginnenrit voor de wielen. Geismayr en Pernsteiner lieten er geen gras over groeien en staken meteen de hand uit naar de gele trui, een trui die ze vorig jaar na afloop van de Transalp ook al mee naar huis mochten nemen.

En met succes, want zowel gisteren in Bressanone als vandaag in San Vigilio ging het sterke duo van Centurion-Vaude-1 met de zege aan de haal.

Jochen Kass en Markus Kaufmann

Door deze zeges leiden ze in de tussenstand voor hun ploegmaats van Centurion-Vaude-2, Jochen Kass en Markus Kaufmann.

De ‘strijd’ om het beste Nederlandse team gaat momenteel tussen dit MijnBad-Liv-Giant offroad team 1, bestaande uit Bas Peters en Roel Verhoeven, en …

… het Habitat Mountainbike Team bestaande uit Rob van der Werf en Patrick van Leeuwen. Voorlopig staan eerstgenoemden nog net voor laatstgenoemden in de tussenstand. MijnBad staat 13de en Habitat 14de.

Voor het beste Belgische team in de tussenstand moeten we nog iets verderop kijken, namelijk op de 20ste plaats. Nicolas Bruwiere en Jurgen Scheerens (Jonic 2.0 – foto) worden in dat tussenklassement op de voet gevolgd door Team Wildlife (Sander Lesage en Jelto Veroft).

Ook een twee op twee bij de dames waar Esther Süss en Jennie Stenerhag maar wat graag hun succes van de Cape Epic willen herhalen in de Transalp. Maar daarvoor moeten ze nog wel vijf etappes overwinnen.

Morgen staat de derde etappe op het programma die de renners van San Vigilio naar Santa Christina voert. Onderweg wachten 65 kilometer en bijna 2500 hoogtemeters.

De volledige uitslag vind je hier: bike-transalp.de/en/results/

DoorJan Geys