Transalp Challenge: eerste ritzege voor Marco Rebagliati en Ole Hem

Door Jan Geys -

  • Sport

Transalp Challenge: eerste ritzege voor Marco Rebagliati en Ole Hem

Met 3414 hoogtemeters, 92 kilometer, beestachtige beklimmingen en adembenemende bergpanorama’s verdiende de derde rit in de Transalp Challenge 2019 terecht de titel koninginnenrit. Toch moest er een fotofinish aan te pas komen om de winnaars aan te duiden. De felbegeerde ritzege ging naar de Italiaan Marco Rebagliati en de Noor Ole Hem.

De sprint die besliste over winst of verlies. Ole Hem is net iets sneller dan Simon Stiebjahn en Jochen Käss.

“We gingen vandaag vol voor de ritzege, maar we wilden ook de kloof op het derde team in de algemene rangschikking kleiner maken, in de hoop zelfs om de derde plek over te nemen”, aldus de Noorse kampioen. Uiteindelijk wisten ze beide doelen te behalen omdat Martin Frey en Hansueli Stauffer (Team Bulls 2) vandaag meer dan drie minuten verloren.

Roel Verhoeven en Tim Smeenge (KMC-Fruit to Go) waren ook vandaag weer het beste Nederlandse team. Ze eindigden net als gisteren knap vijfde op 9’45” van de winnaars. Ook in het klassement staan ze voorlopig vijfde. Juul van Loon en Bart Classens eindigden opnieuw negende. Kevin Van Hoovels en Nicolas Bruwiere (Fietsfabriek) deden het met een elfde plaats iets beter dan voorbije dagen, maar ze blijven voorlopig 14de in de tussenstand.

Bij de vrouwen ging de zege voor de derde dag op rij naar Elena Wagner & Nina Hartleb (Scott Sebamed Mädelz). Een prestatie die de Colombiaan Diyer Rincon Gomez evenaarde in de solo-categorie. Bij de solo-vrouwen moest Helena Plasschaert vandaag, na haar ritwinst van gisteren, tevreden zijn met de tweede plaats.

Uitslag rit 3 Transalp Challenge 2019:bike-transalp.de/ergebnisse/ergebnisse-2019

Afsluiten doen we met het filmpje van de dag:

Foto’s copyright Transalp Challenge / Markus Greber & Martin Sass

DoorJan Geys