Transalp Challenge: tweede ritwinst voor Huber en Stiebjahn

Door Jan Geys -

  • Sport

Transalp Challenge: tweede ritwinst voor Huber en Stiebjahn

De Zwitser Urs Huber en de Duitser Simon Stiebjahn (Team Bulls) hebben vandaag hun tweede ritzege behaald in de Transalp Challenge 2019. Ze haalden het in de sprint voor Daniel Geismayr en Jochen Käss (Centurion-Vaude 1) die wel de leiding behouden in de tussenstand.

Drie teams staken er bovenuit vandaag, maar de Italiaan Tony Longo en de Costaricaan Gregory Brenes moesten in de slotmeters nog 13″ prijsgeven op hun kompanen. Het ging dus tussen Bulls enerzijds en Centurion-Vaude anderzijds voor de ritwinst. Dit keer waren Urs Huber en Simon Stiebjahn wel de snelsten, meteen goed voor hun tweede ritzege in deze Transalp nadat ze eerder ook al de openingsrit hadden gewonnen.

Roel Verhoeven en Tim Smeenge blijven het goed doen. Het duo van KMC-Fruit to Go eindigde wederom als vijfde. Juul van Loon en Bart Classens eindigde twee plaatsjes verderop als zevende. Het Belgisch-Nederlandse duo Jan-Frederik Finoulst & Bram Imming eindigde als 14de, twee plaatsjes na het eerste complete Belgische team gevormd door Kevin Van Hoovels en Nicolas Bruwiere (Fietsfabriek). Zij werden 12de.

In de tussenstand blijft het verschil tussen de eerste twee teams bijzonder klein. Centurion-Vaude leidt met 13 seconden voorsprong op Bulls. Tim Smeenge en Roel Verhoeven staan voorlopig vijfde.

In de andere categorieën luisterden de winnaars net als de voorbije dagen naar dezelfde namen: Elena Wagner & Nina Hartleb (Scott Sebamed Mädelz) bij de vrouwen, Stefanie Dohrn en Philip Handl (Centurion-Vaude 2) bij de mixed, Massimo Debertolis en Dax Jakell (Wilier 7C Force 3) bij de masters en Ralf Kropp en Reinhard Braun (Centurion Ritzelrocker) bij de grand masters. Ook de Colombiaan Diyer Rincon Gomez mocht voor de vierde keer juichen, hij was de beste in de solo-categorie. Irina Luetzelschwab was vandaag te sterk voor Helena Plasschaert en vergroot zo haar voorsprong in het algemeen klassement bij de solo-vrouwen.

Uitslag rit 4 Transalp Challenge 2019:bike-transalp.de/ergebnisse/ergebnisse-2019

Tot slot nog het filmpje van de dag:

Foto’s copyright Transalp Challenge / Markus Greber & Martin Sass

DoorJan Geys