Transfernieuws 2021 | Jordan Sarrou tekent bij Specialized

Sport
2 January 2021 — Jan Geys

Een nieuw jaar is het moment om de nieuwkomers in de teams bekend te maken. Wereldkampioen Jordan Sarrou is de eerste die niet langer geheimzinnig hoeft te doen, hij draagt vanaf nu de kleuren van Specialized.

De Fransman zal na zijn wereldtitel ongetwijfeld vele voorstellen gekregen hebben en uit die aanbiedingen heeft hij gekozen voor het Amerikaanse Specialized Racing Team dat op zoek was naar een nieuwe grote leider voor het team.

Het team verwelkomt Sarrou met deze woorden: “Frankrijk leverde al enkele van de meest iconische XC-renners uit de geschiedenis. In een jaar waarin ook de mentale veerkracht van de atleten danig op de proef werd gesteld, leverde het land een nieuwe wereldkampioen. Zijn naam is Jordan Sarrou, hij is afkomstig van het centrum van Frankrijk en begon zijn jacht op deze wereldtitel twee decennia geleden. In Leogang maakte hij zijn droom eindelijk waar. Sarrou, die 28 is, concentreert zich de komende maanden vooral op de Olympische Spelen in Japan.” 

Sarrou, die de voorbije seizoenen uitkwam voor Absolute Absalon, tekende voor twee seizoenen bij het Amerikaanse team. Wie zijn teamgenoten worden, weten we over enkele dagen.

De officiële mededeling kan je hier nalezen: www.specialized.com/us/en/MeetJordanSarrou 

Foto’s copyright Specialized