Transfernieuws 2024 | Wout Alleman tekent bij Buff-Megamo

Door Jan Geys -

  • Sport

Transfernieuws 2024 | Wout Alleman tekent bij Buff-Megamo

Na twee jaar bij het Italiaanse Wilier-Pirelli Factory Team te hebben doorgebracht, verkast de Belg Wout Alleman voor het seizoen 2024 naar het Spaanse Buff-Megamo Team. Wat zijn de doelstellingen van de regerende Europese kampioen marathon voor volgend seizoen?

Nadat een groot deel van het seizoen 2022 in het water viel door klierkoorts, kwam Wout Alleman in 2023 opnieuw zeer sterk voor de dag. De 27-jarige Belg won diverse ritten in MTB-meerdaagsen als de Cape Epic en Swiss Epic, maar de hoofdvogel was toch de Europese titel marathon. Alleman nam eind 2023 na twee seizoenen afscheid van zijn team Wilier-Pirelli en richt zich in 2024 op een nieuw avontuur bij Buff-Megamo.

Dat team ziet er dit seizoen internationaler uit dan ooit tevoren en bestaat naast de Belg ook uit Hans Becking (Nederland), Rosa van Doorn (Nederland), Janina Wust (Zwitserland), Enrique Morcillo (Spanje), Jose Dias (Portugal) en Pablo Rodríguez (Spanje). Opvallend is het vertrek van de Fransman Hugo Drechou, die kiest voor een gravelprogramma met het Groove Gravel-team.

“Ik ken de andere renners en ploegdirecteur Pau Zamora al langer. Voor mij lijkt het team op een grote familie, een groep vrienden. Het is heel belangrijk om een ​​goede sfeer te hebben. Ik geloof veel in dit project. Het team laat me ook toe dat ik naast het mountainbiken aan enkele gravelwedstrijden mag deelnemen. Het is leuk om nieuwe uitdagingen te hebben en ik denk dat ik met dit team al mijn doelen kan bereiken”, legt Alleman uit over zijn komst naar het team.

“Ik ben dol op de Megamo Track. Het frame is erg stijf en het is bergaf een zeer snelle fiets. Ik hou ook van de geometrie. De compositie en materialen zijn zeer wedstrijdgericht. Ik denk dat het de perfecte fiets is voor een marathon en denk dat ik het ganse jaar de 120 mm-versie zal gebruiken”, vervolgt de Belgische renner.

Ook over zijn doelen is Wout Alleman al duidelijk: “Een van mijn grote doelen wordt de Absa Cape Epic, die ik samen met Hans Becking ga doen. We zijn goede vrienden en het is leuk om iemand aan mijn zijde te hebben die ik al goed ken, ook buiten het racen. Persoonlijk gezien is het WK een groot doel en ik denk dat het parcours van Snowshoe mij goed moet liggen. Ook het EK is uiteraard een doel, nu ik de trui heb, wil ik hem zo lang mogelijk behouden!”

Het Buff-Megamo Team volgen kan via Facebook en Instagram.

DoorJan Geys