Transfernieuws | Annie Last drie jaar in Franse loondienst

Sport
30 December 2017 — Jan Geys

De Britse Annie Last ziet een prachtig seizoen op de valreep beloond met een opvallende transfer. De komende drie seizoenen zal de Britse in Franse loondienst rijden bij KMC-Ekoï-SR Suntour (voorheen BH-SR Suntour), waar ze ploegmate wordt van onder meer Jordan Sarrou en Victor Koretzky.

Twintig jaar had men er in Groot-Brittanië op moeten wachten, maar met haar world cup overwinning in het Zwitserse Lenzerheide vulde ze de grote leegte in die Caroline Alexander had achtergelaten, de laatste Britse winnares van een wereldbekermanche. En als kers op de taart behaalde Annie Last tijdens de wereldkampioenschappen XCO in het Australische Cairns ook nog als eerste Britse een zilveren medaille.

Annie Last loste dit jaar op 27-jarige leeftijd dan ook eindelijk de hoge verwachtingen in die ze al heel haar carrière met zich meedroeg. Bij de U23 reed de Britse naar twee zilveren medailles tijdens de wereldkampioenschappen crosscountry (2010 en 2011) en ze zette in 2012 deze lijn door. Toen eindigde ze bij de elites meteen als derde in de wereldbekermanche van Val d’Isère. Later dat seizoen volgde er nog een achtste plaats tijdens ‘haar’ Olympische Spelen in Londen.

Nadien gooide blessureleed roet in het eten en het duurde dan ook tot dit seizoen vooraleer Last weer haar neus aan het venster stak met een ritzege in de Cape Epic, de voorbode voor een schitterend seizoen. En dat schitterende seizoen wordt nu beloond met een contract van drie seizoenen bij het Franse KMC-Ekoï-SR Suntour Team. Met deze transfer hoopt het team ook bij de dames weer mee te spelen voor het podium, een prestatie waar het team sinds het vertrek van Julie Bresset niet meer in geslaagd is. Maar naast een podiumplaats in de wereldbeker XCO, richten Last en haar nieuwe team ook al het vizier op Tokio 2020.

Annie Last staat momenteel vijfde in de UCI XCO World ranking.