Transfernieuws: Julie Bresset tekent bij BMC!

Sport
9 November 2018 — Jan Geys

Ex-olympisch kampioene Julie Bresset heeft een contract getekend dat haar voor 2019 verbindt aan het BMC MTB Racing Team, nadat ze in 2018 haar comeback maakte met de steun van Scott Frankrijk! Bresset is de eerste vrouwelijke renster ooit die voor BMC aan de slag zal gaan in de crosscountry. BMC maakte ook de rest van zijn rangen voor 2019 bekend en daarin is geen spoor meer van Europees kampioen Lars Forster.

Olympisch kampioene, wereldkampioene, winnares van de wereldbeker, … Julie Bresset won in 2011 en 2012 alles wat er maar te winnen viel alvorens ze enkele jaren later besliste om te kappen met competitie. Begin dit jaar was de motivatie opnieuw groot genoeg om een comeback te maken en de resultaten waren het afgelopen seizoen alvast bemoedigend te noemen.

“Het seizoen 2018 verliep verrassend goed voor mij,” legt Julie Bresset uit. “Ik beleefde terug plezier aan het fietsen en ik wist stap voor stap omhoog te klimmen in de wereldranking. Mijn 14de plaats in de finale van de wereldbeker in La Bresse was het bewijs dat ik nog iets kan presteren en ik weet dat ik nog beter kan. Hoeveel beter weet ik echter niet! Maar de structuur van het BMC Racing Team is exact wat ik nodig heb om dat te weten te komen.”

De sportieve directeur van BMC, Alex Moos, geeft nog mee dat de komst van Julie Bresset een grote uitdaging is voor hemzelf en het team: “Het werd hoog tijd dat we ook een vrouw opnamen in ons programma. Het niveau bij de vrouwen ligt enorm hoog en de wedstrijden zijn altijd superspannend om naar te kijken. BMC wilde daar ook een rol in spelen. En de aanwezigheid van een vrouw gaat ook een nieuwe wind doen waaien door het team.” De keuze voor Julie Bresset wordt door velen echter als een gok beschouwd: “Dat klopt, maar niemand weet wat de toekomst in petto heeft. Maar ik geloof er wel in dat we haar de beste middelen kunnen geven om haar weg naar de top verder te zetten.”

Het BMC Racing Team kondigde verder ook aan dat de Zwitser Lukas Flückiger (rechts op de foto) terugkeert naar zijn oude stal. Flückiger reed het afgelopen seizoen aan de zijde van zijn broer Mathias bij het kleinere Zwitserse team Thömus van manager Ralph Näf (of dat team in 2019 nog zal bestaan weten we voorlopig niet). De Fransman Titouan Carod en de Zwitsers Reto Indergand (in het midden op de foto) en Filippo Colombo (U23) blijven bij het team. Van de Zwitser Lars Forster (links op de foto) is daarentegen geen sprake meer in het persbericht en we zijn dan ook benieuwd waar de Europese kampioen in 2019 aan de slag zal gaan.