Transfernieuws | Loana Lecomte stapt over op Canyon

Door Jan Geys -

  • Sport

Transfernieuws | Loana Lecomte stapt over op Canyon

Met de resultaten die Loana Lecomte de laatste twee seizoenen kon voorleggen, kon het niet uitblijven dat grote merken aan de mouw van de Française zouden trekken. De eindwinnares van de laatste World Cup XCO ruilt voor het nieuwe seizoen dan ook haar Massi in voor een Canyon. Ze maakt die overstap niet alleen, want een deel van haar oude team zal mee verhuizen naar het nieuwe team dat de naam Canyon CLLCTV XCO meekreeg.

Van bovenstaand trio is Schwarzbauer (foto rechts) misschien wel het minst bekend. De Duitser is 25 en stak vorig seizoen zijn neus een eerste keer aan het venster met een tiende plaats in de World Cup van Lenzerheide, gevolgd door een zesde plaats in Snowshoe. Na negen seizoenen onder de vlag van het Lexware MTB Team (dat op Scott rijdt), is de overstap naar Canyon een mooie beloning voor die prestaties. Thomas Griot (links) was vorig seizoen een van de betere Fransen in het XCO-circuit en zag dat beloond met een podium in de wereldbekermanche van Leogang (vierde). Even lag hij binnen de Franse selectie in balans voor Tokio maar finaal moest Griot toch thuisblijven.

Ook de staf die Loana Lecomte omringde bij Massi maakt de overstap. Claudia Baudry en Sébastien François zullen het team leiden en Thibault Riviere (rechts op de foto hierboven) blijft de mecanicien van het team. Vertrouwde gezichten dus die de overstap voor Lecomte zachter zullen maken.

Het team zal hoofdzakelijk op de Canyon Lux rijden, maar ook de Exceed zal ter beschikking staan van de renners.

Niet alleen de Canyon van Mathieu Van der Poel krijgt een persoonlijk kleurtje, ook de fiets van Loana Lecomte verwijst naar haar nationale titel en werd afgewerkt in de Franse kleuren blauw-wit-rood.

Aandrijving en remmen komen van Sram, de veringen van RockShox, de wielen van DT Swiss, de banden van Schwalbe en zadel en handvatten van Ergon. De Lux van Loana Lecomte is verder uitgerust met een RockShox Reverb AXS dropper post. Wil dit zeggen dat ze van mening veranderd is, toen we haar een jaar geleden spraken, vertelde ze ons immers nog dat ze dat niet nodig vond?

Met Canyon CLLCTV XCO versterkt het Duitse merk nog maar eens haar aanwezigheid op het grootste toneel. Tot hiertoe was het merk ook al te vinden bij:

  • XCO: Alpecin-Fenix (7 renners waaronder Mathieu van der Poel, Sam Gaze, Ronja Eibl en Puck Pieterse) en Canyon MTB Racing (Emily Batty en Laurie Arsenault),
  • DH: Canyon Factory Racing (Troy Brosnan, Mark Wallace, …) en FMD Racing (Tahnée en Kaos Seagrave, Phoebe Gale, …)
  • EWS: eveneens onder de naam Canyon Collective (Jack Moir, Dimitri Tordo, …)

Foto’s copyright Canyon CLLCTV XCO

DoorJan Geys