Transfernieuws | Mona Mitterwallner tekent bij Cannondale

Sport
9 December 2021 — Jan Geys

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden en daarmee gepaard gaan natuurlijk de jaarlijkse transfers. Vandaag wist het Cannondale Factory Racing met supertalent Mona Mitterwallner alvast een grote vis binnen te halen voor het komende seizoen.

Mona Mitterwallner moet in januari nog twintig worden, maar de Oostenrijkse heeft al een palmares bijeen gefietst waar menigeen jaloers op zou zijn. In 2020 werd ze wereldkampioene XCO bij de junioren en het afgelopen seizoen was ze niet te kloppen in de World Cup bij de U23. Ze won alle manches en (logisch) de eindzege en grabbelde ook nog de truien van Europees en wereldkampioen mee naar huis. Tot daar haar passage bij de beloften. In oktober reed ze ook nog eens alle eliterensters op een hoopje in het WK MTB Marathon, en dat bij haar eerste deelname aan een marathon …

Volgend jaar zullen we haar trouwens altijd aan het werk zien bij de elites, want de Oostenrijkse besliste om, ondanks haar jonge leeftijd, nu al de overstap te wagen. En als haar resultaten in de voorjaarswedstrijden (waarin de elites en beloften samen het veld worden gestuurd) van 2021 een teken aan de wand mogen zijn, dan zal het niet lang duren vooraleer we haar ook bij de elites op de voorposten zullen zien, net zoals die andere jonkies Laura Stigger en Loana Lecomte.

Haar prestaties leverden haar heel wat aandacht op van grote teams en na vijf jaar bij het Duitse team Trek-Vaude, verhuist ze nu naar het veel internationalere Cannondale Factory Team.

Daar krijgt ze het gezelschap van de Braziliaan Henrique Avancini, de Deen Simon Andreassen en de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly. Een team dat duidelijk mikt op de toekomst en de nodige kwaliteiten in huis heeft om te schitteren op de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Schrijf Mitterwallner nu al maar op als een van de kanshebsters voor een medaille.

Op het eerste wereldbekerweekend van 2022 is het nog wachten tot begin april wanneer het XCO-circus zal neerstrijken in het Braziliaanse PetrĂ³polis!

Foto Salva Moreno