Transfernieuws | Pauline Ferrand-Prévot zet carrière verder bij Absolute Absalon

Sport
9 January 2021 — Jan Geys

Het was al langer een publiek geheim en toen er een einde kwam aan haar overeenkomst met Canyon was er helemaal geen twijfel meer, maar nu mag Pauline Ferrand-Prévot ook voor het eerst het truitje van haar nieuwe team tonen, en dat team is … Absolute Absalon-BMC.

Ondanks het vertrek van wereldkampioen Jordan Sarrou zal er dus ook in 2021 een regenboogtrui rondrijden in het team van manager Julien Absalon, tevens de levensgezel van Ferrand-Prévot. Naast Pauline Ferrand-Prévot maken in 2021 ook Titouan Carod, Filippo Colombo en Mathis Azzaro deel uit van Absolute Absalon-BMC.

Deze transfer lijkt ook een einde te maken aan de ambities van de Française in de andere wielerdisciplines, want tot voor kort koos ze steeds voor teams waar ze ook een degelijk wegprogramma kon afhaspelen en enkele veldritten kon meenemen (Rabobank-Liv en Canyon/Sram). BMC heeft dan wel een zeer goede reputatie op de weg, toch ondersteunt het merk momenteel geen enkel vrouwenteam op de weg. En in de catalogus van het Zwitserse merk vinden we ook geen crossfiets terug.

De BMC Fourstroke van Titouan Carod tijdens de Franse kampioenschappen XCO 2020

Qua materiaal stapt Pauline Ferrand-Prévot over van een Canyon (Lux of Exceed naargelang het parcours) met onderdelen van Sram/Rockshox/Duke/Schwalbe op een BMC Fourstroke met Sram/RockShox/Duke/Vittoria. Het frame en de ophanging buiten beschouwing gelaten, merken we dus weinig verschil, waardoor de wereldkampioene snel zal wennen aan haar nieuwe materiaal.

Op de minder uitdagende parkoersen was de Française in het verleden sterk gehecht aan haar hardtail en BMC heeft al aangegeven dat ze in dat geval de Twostroke kan gebruiken, ook al bestaat daar momenteel geen topmodel van in de catalogus van het Zwitserse merk. We hebben echter al een paar Twostrokes gezien die zijn uitgerust met de componenten van het team en gezien de kwaliteiten van het frame (zie onze test) is dat ook een begrijpelijke keuze.

Het grote doel van Pauline Ferrand-Prévot zijn uiteraard de Olympische Spelen (op dinsdag 27 juli 2021 om 15u). Indien ze haar prestaties van 2020 weet te evenaren, zal het moeilijk worden om haar die dag van een medaille te houden …