Transfernieuws: Ruben Scheire naar Cube-Pro Fermetures

Sport
11 November 2018 — Jan Geys

Ex-Belgisch kampioen XC Ruben Scheire kiest volgend jaar voor een Frans avontuur bij Cube-Pro Fermetures. Na een jaar waarin hij de voorkeur gaf aan het wegwielrennen, wordt de focus de volgende twee seizoenen weer verlegd naar de mountainbike.

Tokio 2020 komt steeds dichterbij en veel renners en teams beginnen al in 2019 met hun voorbereiding en planning met het oog op deze Olympische Spelen. Zo ook het team Cube-Pro Fermetures en renner Ruben Scheire.

Voor het team was het tot de dag van vandaag een (toekomst)droom om een renner in zijn rangen op te nemen die een top dertig in de benen heeft in de World Cup MTB. Het team twijfelde echter niet lang toen de kans zich voordeed om Ruben Scheire in te lijven. Scheire zelf reed het afgelopen seizoen vooral op de weg waardoor we hem iets minder op de mountainbike aan het werk zagen.

Daar komt in 2019 verandering in: “Met het zicht op de Olympische Spelen van Tokio, waar ik me hopelijk voor kan kwalificeren, wilde ik het afgelopen seizoen vooral mijn basisuithouding vergroten door veel op de weg te rijden. Daardoor reed ik dit seizoen iets minder op de mountainbike, maar toch kon ik enkele mooie prestaties behalen (vice Belgisch kampioen XC en winst in het Duitse Saalhausen).”

Foto copyright Armin Küstenbrück

“Ik kreeg meerdere aanbiedingen, maar Cube-Pro Fermetures genoot al snel mijn voorkeur. Het is een team dat al meerdere jaren bestaat en een professionele omkadering heeft. Ik moet in het begin van het seizoen ook trachten zoveel mogelijk UCI-punten te scoren met het zicht op mijn startpositie in de wereldbeker MTB en het programma van het team sluit daar perfect bij aan,” vertelt Ruben Scheire, die in Rio naar een elfde plaats reed.