Transfernieuws | Team Habitat versterkt zich met Milan Vader

Sport
10 December 2017 — Jan Geys

Het Nederlandse Team Habitat roert zich dit tussenseizoen flink op de transfermarkt. Het team zag dan wel supertalent Anne Tauber vertrekken naar het team van Bart Brentjens maar met de komst van Milan Vader haalt men wel een ander jong talent in huis, dit nadat men eerder al de komst aankondigde van de Schotse Isla Short en de Poolse Marlena Drozdziok.

Milan Vader ondertekende een tweejarige verbintenis bij Team Habitat waardoor hij volgend seizoen ploegmaat wordt van onder meer Ruben Scheire en Kevin Panhuyzen. Zelf hoopt hij bij Habitat zijn talent verder te kunnen ontwikkelen.“Ik heb een mooi traject mogen doorlopen als het gaat om opleiding. Een van de dingen die ik daarvan heb geleerd is dat je het nooit alleen kunt. Ik heb baat bij een stabiele basis om zo het beste uit mijzelf te kunnen halen,” vertelt Vader.

Het seizoen 2017 verliep met heel wat ups en downs voor Milan Vader. In de World Cup liep het allemaal wat stroef, maar tijdens de wereldkampioenschappen in het Australische Cairns kon Vader gelukkig terug aanknopen met zijn schitterende resultaten van 2016. Vader keerde met een vijfde plaats huiswaarts en de doelen van de 21-jarige Zeeuw voor de komende twee jaar zijn dan ook glashelder. “Blijven groeien is mijn uitgangspunt en het is natuurlijk fijn als je dat in wedstrijden kunt laten zien. Dat is uiteindelijk waar je het allemaal voor doet. Ik hecht veel waarde aan kampioenschappen, dus daar wil ik goed presteren,” verklaart Vader. “Daarnaast wil ik mij natuurlijk kwalificeren voor de Olympische spelen in Tokio.’’

Teammanager Maarten Kemperman is bijzonder ingenomen met de komst van Vader. “Milan past goed bij onze filosofie van het team. Wij zijn sterk in het opleiden van talenten en Milan is zo’n jong talent met een geweldige drive en focus, dus we zijn blij dat we met hem de weg richting Tokio 2020 in kunnen slaan,” aldus Kemperman. Ook de coach van Vader, voormalig bondscoach Tim Heemskerk, is door Team Habitat vastgelegd als trainer.

Foto’s copyright Lucas Janssen/Team Habitat