Transpyr 2020: van 14 tot en met 20 juni!

Door Jan Geys -

  • Sport

Transpyr 2020: van 14 tot en met 20 juni!

De 11de editie van de Transpyr nadert met rasse schreden! De atypische Spaanse mtb-meerdaagse vindt in 2020 plaats van 14 tot 20 juni en de inschrijvingen om deel te nemen zijn nog steeds geopend. We zetten alles even op een rij:

Voor zij die de wedstrijd – of beter gezegd het avontuur – niet kennen, leggen we de formule van de Transpyr graag even uit. In 7 dagen tijd rijd je dwars door de Pyreneeën van de ene zee naar de andere. Waar de voorbije tien edities steeds van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan werd gereden, is dat dit jaar andersom. Het Franse Saint-Jean-de-Luz is de nieuwe startplaats van de Transpyr, de eindmeet ligt in het Spaanse Roses. Nieuw is ook dat er enkele ritten op Franse bodem zullen doorgaan.

Reken in totaal op ongeveer 725 kilometer en 17000 hoogtemeters (op het definitieve parkoers is het nog even wachten) om de twee kustlijnen met elkaar te verbinden. Verwacht geen uitgepijlde route, de Transpyr rijd je met de hulp van een gps. Om aan het einde toch een klassement op te maken, worden delen van de ritten gechronometreerd.

Naar goede gewoonte wordt de wedstrijd in teams van twee gereden, maar er zijn ook andere formules beschikbaar. Zo is de langste afstand ook open voor solorenners en sinds drie jaar zijn er ook e-bikes welkom (enkel individueel).

Diegenen die afgeschrikt worden door de afstand, kunnen ook opteren voor een kortere formule. Zo kan de ene teamgenoot het eerste deel van de rit afhaspelen waarna de tweede renner overneemt voor het laatste stuk tot de finish. Ook een kortere optie is voorhanden: de Transpyr East (3 ritten) of West (4 ritten); wel telkens op individuele basis.

Meer info op transpyr.com

DoorJan Geys