Trek 1120: het avontuur lonkt

Door Jan Geys -

  • Techniek

Trek 1120: het avontuur lonkt

Bikepacking is de laatste tijd aan een flinke opmars bezig. Op beurzen kan je er dan ook niet meer naast kijken, want steeds meer merken pikken de trend op. Ook bij Trek hebben ze dit goed begrepen. Eerder was er al de Stache en op Bike Motion pakt het Amerikaanse merk uit met een nieuwe primeur: de Trek 1120.

De Trek 1120 is een gloednieuwe ‘avonturiers’-fiets met grenzeloze offroad-capaciteiten. Het lichte Alpha Platinum Aluminium frame is gebaseerd op de succesvolle Stache. Trek paste de geometrie van die Stache lichtjes aan. Zo werd de liggende achtervork verlengd om een iets langere wielbasis te creëren voor extra stabiliteit op ruig terrein.

De vaste carbon voorvork is voorzien van diverse bevestigingspunten zodat er meerdere soorten dragers op bevestigd kunnen worden. Het wisselen van de carbon vork voor een moderne 29+ verende voorvork is natuurlijk ook mogelijk.

Ruiger terrein en zwaardere avonturen verlangen ook bredere banden en wielen. Trek opteerde voor lichtgewicht SUNringlé Duroc 50-velgen, Boost-naven en de Bontrager Chupacabra 29×3.0 TLR-banden. De Shimano SLX 1×11 aandrijving biedt een 11-46T bereik en de Race Face Aeffect-crank gebruikt een ultraduurzaam stalen kettingblad met 30 tanden. SRAM Level T-remmen met 180 millimeter schijven zorgen dan weer voor genoeg stopkracht. Om het geheel af te maken is de Trek 1120 uitgerust met een Bontrager dropper post en een nieuw ontwikkeld Bontrager Crivitz stuur.

De Trek 1120 is voorzien van een in eigen huis ontworpen dragersysteem voor het vervoeren van de bagage tijdens avontuurlijke reizen. Beide dragers kunnen verwijderd of bevestigd worden met slechts vier bouten. Daarnaast is de vaste voorvork ook nog voorzien van meerdere bevestigingspunten voor bijvoorbeeld extra bidonhouders.

Wie bezig is met zijn avontuur te plannen, moet nog wel geduld hebben tot april 2018 wanneer de nieuwe Trek 1120 ook effectief verkrijgbaar zal zijn. De adviesprijs: 2699 euro. Bewonderen kan al wel op Bike Motion in Utrecht, en dit van 2 tot 4 maart.

Meer info op www.trekbikes.com/1120

Foto’s copyright Trek

DoorJan Geys