Trek en Pirelli trekken samen de markt op

Door Mathieu Wouters -

  • Techniek

Trek en Pirelli trekken samen de markt op

Trek is een naam als een klok in de fietsenwereld en dat kun je ook zeggen van Pirelli. Beide zijn een van de eerste merken die in je opkomen als je vraagt naar fiets- of bandenproducenten. Naast de sponsoring van wielerteam Trek-Segafredo gaan de Amerikanen en Italianen nog een stap verder in hun samenwerking. Voortaan kunnen consumenten de Pirelli-banden ook bij Trek-dealers en online via trekbikes.com inslaan. 

Sinds 2020 rijden Jasper Stuyven, Edward Theuns, Lizzie Deignan en andere wielertoppers van de Trek-Segafredo wielerploeg op Italiaans Pirelli-rubber. Die samenwerking leverde beide partijen al tal van straffe resultaten op. Denk maar aan de overwinning in Milaan-Sanremo van Stuyven of in Parijs-Roubaix voor Deignan. De feedback van de profrenners en -rensters na die wedstrijden bezorgt Pirelli uiteraard kostbare én bruikbare info.

Pirelli-banden via Trek-kanalen

Die vruchtbare samenwerking gaat nu verder. Want voortaan zijn Pirelli-banden voor wielrennen, (e)-mountainbiken en gravelrijden wereldwijd verkrijgbaar voor consumenten bij Trek-dealers. In bepaalde landen zal dat binnenkort ook online kunnen via trekbikes.com. Of de keuze voor de Italiaanse banden de goede is, kun je zelf uitmaken na het lezen van onze verschillende banden-reviews.

Terug van weggeweest

De opmars van Pirelli op vlak van fietsbanden gaat snel. Het is nog maar enkele jaren geleden dat ze hun introductie deden in deze branche. Al was dat een soort van wedergeboorte, want al aan het einde van de 19e eeuw ontwikkelden ze hun eerste fietsband. De focus kwam daarna gedurende 150 jaar op motorsport te liggen. Nu zijn ze dus terug met banden voor elk soort ondergrond.

Foto’s copyright Trek Bikes

DoorMathieu Wouters