Twee bronzen medailles voor Nederland op EK Eliminator!

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Twee bronzen medailles voor Nederland op EK Eliminator!"

Op de Europese kampioenschappen MTB behaalde Nederland vandaag twee bronzen medailles in de crosscountry eliminator, kortweg XCE. Anne Terpstra was de eerste die voor een medaille zorgde, wat later gevolgd door Jeroen van Eck.

De winst in de XCE ging bij de dames naar de Zwitserse topfavoriete Kathrin Stirnemann, die het haalde voor de Tsjechische Barbora Prudkova. Anne Terpstra moest dit keer tevreden zijn met een bronzen medaille, nadat ze vorig jaar nog zilver had gewonnen tijdens de Europese kampioenschappen XCE in het Zweedse Husqvarna.

De uitslag:
[gview file=”http://www.vojomag.com/app/uploads/2017/07/UEC-MTB-European-Championship-2017-XCE-Women-Overall-Ranking.pdf”]

Bij de heren stond er in de finale geen maat op de Fransman Titouan Perrin Ganier die het ruimschoots haalde voor de Oostenrijkse sprintbom Daniel Federspiel en de Europese kampioen XCE van 2015, Jeroen van Eck.

De uitslag:

[gview file=”http://www.vojomag.com/app/uploads/2017/07/UEC-MTB-European-Championship-2017-XCE-Men-Overall-Ranking.pdf”]

Dit weekend vinden in het Italiaanse Darfo Boario Terme de verschillende XCO-wedstrijden plaats en zondagavond weten we wie Jolanda Neff en Julien Absalon zullen opvolgen als de Europese kampioenen XCO!

Foto’s copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net

Door Jan Geys