Unior Devinci Factory Racing: één team voor XC, enduro en DH

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Unior Devinci Factory Racing: één team voor XC, enduro en DH"

Het Canadese fietsenmerk Devinci en de Sloveense producent van gereedschap, Unior, slaan de handen in elkaar en creëren het Unior Devinci Factory Racing Team. Tanja Zakelj moet het team aan succes helpen in crosscountry terwijl Damien Oton hetzelfde moet doen in enduro.

Tanja Zakelj behaalde haar grootste successen onder de vlag van Unior. In 2013 werd ze de verrassende eindwinnares van de World Cup XC en ook in 2018 blijft de 29-jarige Sloveense haar team trouw.

Door de komst van Devinci wijzigt de naam van het team in Unior Devinci Factory Racing en zal het team ook in enduro en DH op zoek gaan naar podiumplaatsen.

Damien Oton, vorig jaar winnaar van de EWS-finale in Finale Ligure, blijft zijn sponsor Devinci trouw en maakt mee de overstap naar de nieuwe teamstructuur.

Oton (30) krijgt in 2018 met de Nieuw-Zeelander Keegan Wright (21) een jonge ploegmaat aan zijn zijde.

Het DH-team bestaat uit Jure Žabjek (22, kampioen van Slovenië, winnaar van de IXS-cup) en de Fransman Rudy Cabirou (23), die reeds ondersteund werden door Unior. Zij krijgen het gezelschap van de Amerikaan Dakotah Norton (25).

Kevin Berginc (23) en Filip Flisar (30) maken het team compleet en zullen aantreden in de 4X Pro Tour en enkele BMX-wedstrijden.

Het team kan je volgen op volgende website www.uniordevinci.com

Het nieuwe team stuurde ook reeds een eerste video de wereld in:

[field name = iframe]

Door Jan Geys