Urs Huber en Simon Stiebjahn delen uppercut uit in Transalp Challenge

Door Jan Geys -

  • Sport

Urs Huber en Simon Stiebjahn delen uppercut uit in Transalp Challenge

Urs Huber en Simon Stiebjahn hebben in de vijfde rit van de Transalp Challenge de balans dan toch naar hun kant doen overhellen. Met hun derde ritwinst wisten ze eindelijk afstand te nemen van Daniel Geismayr en Jochen Käss en worden ze ook de nieuwe leiders.

Aan het eind van het verhaal gingen de Zwitser Urs Huber en de Duitser Simon Stiebjahn (Team Bulls) met de bloemen aan de haal. Dit keer lukte het hen wel om solo over de finish te rijden en voldoende voorsprong te nemen op Daniel Geismayr en Jochen Käss.

Deze laatsten verloren vandaag door een crash 2’55” en dus ook hun gele leiderstrui. Geismayr en Käss moeten tijdens de twee slotetappes 2’42” goedmaken op Huber en Stiebjahn willen ze nog een kans maken op de eindzege.

Maar liefst drie Benelux-teams eindigden vandaag in de top tien: Roel Verhoeven en Tim Smeenge werden vierde, Juul van Loon en Bart Classens zesde en Kevin Van Hoovels en Nicolas Bruwiere negende. Waar de eerste twee duo’s in het algemeen klassement respectievelijk vijfde en negende blijven, stijgen Van Hoovels en Bruwiere wel naar rang 12.

Op Elena Wagner & Nina Hartleb (Scott Sebamed Mädelz) staat geen maat bij de vrouwen, zij wonnen voor de vijfde dag op rij. Stefanie Dohrn en Philip Handl (Centurion-Vaude 2) haalden het opnieuw bij de mixed, maar bij de masters was het voor de eerste keer raak voor de Italianen Ivan Degasperi en Pierluigi Betelli. Bij de solo-rijders ging de zege naar Diyer Rincon Gomez (mannen) en Irina Luetzelschwab (vrouwen).

Uitslag rit 5 Transalp Challenge 2019:bike-transalp.de/ergebnisse/ergebnisse-2019

Ook vandaag hebben we weer een filmpje van de dag:

Foto’s copyright Transalp Challenge / Markus Greber & Martin Sass

DoorJan Geys