Urs Huber schiet eindelijk raak in marathon van Willingen!

Door Jan Geys -

  • Sport

Urs Huber schiet eindelijk raak in marathon van Willingen!

Bij zijn vijfde poging is het dan eindelijk gelukt voor de Zwitser Urs Huber. Na een wedstrijd van 116 kilometer won de renner van Bulls voor het eerst in zijn carrière de marathon van Willingen. Bij de vrouwen ging de zege naar de Duitse Stefanie Dohrn. Op de kortere afstanden vielen er dankzij Tim Smeenge en Sara Michielsens ook enkele Benelux-successen te noteren.

Stefanie Dohrn

Bij de vrouwen haalde de Duitse Stefanie Dohrn het met een ruime voorsprong op haar landgenote Katrin Schwing. Yvonne de Jong en Danielle Meijering eindigden respectievelijk als vierde en vijfde.

Podium vrouwen 88 kilometer, met van links naar rechts: Karen Brouwer, Cemile Trommer en Hielke Elferink.

Tim Smeenge zorgde voor een Nederlands succes in de wedstrijd over 88 kilometer. Maarten Janssen finishte er als achtste. Bij de vrouwen stak de Duitse Cemile Trommer er bovenuit, terwijl Karen Brouwer knap als tweede eindigde. Met Hielke Elferink op vier (derde bij de elites), Mieke Deroo op zes (tweede bij de Women masters) en Ramona van Eede op acht, eindigden er nog drie Benelux-rensters in de top tien.

Sara Michielsens koos voor een keertje niet voor de langste afstand, maar wel voor de kortste van 53 kilometer. En niet zonder succes, want de Vlaamse won voor een heel peloton Duitse rensters.

Meer over het Bike Festival van Willingen vind je hier: willingen.bike-festival.de

Foto’s copyright Martin Sass en Miha Matavz

DoorJan Geys