Van extra klein tot extra groot: de pompen van Lezyne

Techniek
13 January 2020 — Jurgen Groenwals

Lezyne heeft vanaf nu een pomp voor iedere fietser: van extra klein tot extra lang en alles ertussenin. De reeds zeer omvangrijke pompencollectie van Lezyne wordt immers verder uitgebreid met de nieuwe compacte Pocket Drive handpomp. Ook de drie extra lange vloerpompmodellen vallen op.

Pocket Drive

Geldt voor jou less is more? Dan is de nieuwe Pocket Drive handpomp de ideale pomp voor jouw volgende rit. Deze ongekend compacte en lichtgewicht pomp kan tot 11 bar/160 PSI oppompen, en dat met een lengte van slechts 140 millimeter en een gewicht van 79 gram.

Door het formaat is de pomp zeer makkelijk om mee te nemen. De pomp is gemaakt van duurzaam CNC-gefreesd aluminium. De gekartelde handgreep zorgt voor extra grip tijdens het pompen.

De geïntegreerde ABS Flex Hose verlengt de pomp, waardoor het pompen nog makkelijker wordt. De pomp is geschikt voor Presta- en Schraderventielen. 

Ze is ook verkrijgbaar als loaded kit met Lezyne Lever Kit (reparatieset met bandenlichters), Twin Speed Drive CO2 pomp en klittenband strap. De adviesprijs bedraagt 24,95 euro voor enkel de Pocket Drive en 44,95 euro voor de loaded kit.

Drive Tall

Toch meer fan van more is more? Lezyne heeft ook drie extra lange vloerpompmodellen: de Sport Floor Drive Tall, Steel Floor Drive Tall en de Alloy Drive Tall. De toegevoegde lengte zorgt voor meer luchtstroom, waardoor banden nog sneller opgepompt kunnen worden. Het voorkomt ook rugklachten bij langere fietsers, zij hoeven niet langer voorover te bukken om een band op te pompen. De pompen zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen die zorgen voor een zeer stijlvolle look.

De Sport Floor Drive Tall is gemaakt van staal en heeft een zeer sterke Composite Matrix voet. De extra lange en zeer sterke slang met Composite Matrix koppelstukken maakt het oppompen van een band nog eenvoudiger. Door het grotere scherm van de drukmeter is de bandenspanning in een oogopslag te zien. Het gelakte houten handvat zorgt voor een zeer stijlvolle look. Adviesprijs: 49,95 euro.

De Steel Floor Drive Tall is gemaakt van duurzaam staal en heeft een stevige machinaal bewerkte aluminium voet. Adviesprijs: 59,95 euro.

De Alloy Floor Drive Tall is gemaakt van duurzaam CNC-gefreesd aluminium. De sterke geanodiseerde hoogglans afwerking in combinatie met het gelakte houten handvat met aluminium tussenstuk zorgt voor een zeer strakke maar opvallende look. Adviesprijs: 79,95 euro.

 

Alle pompen worden geleverd met de ABS1 Pro HP Chuck. Deze pompkop heeft een 90 graden design, waardoor het heel eenvoudig is om de kop op een ventiel te draaien. De duurzame constructie is gemaakt van machinaal bewerkt aluminium, extreem sterk messing en Composite Matrix materialen.

De pompkop past op zowel Presta- als Schraderventielen en heeft een zeer handige ventiel-moersleutel geïntegreerd in het design. Hiermee kunnen Prestaventielkernen makkelijk vastgezet en verwijderd worden, wat ideaal is voor tubeless systemen. Door het Air Bleed System wordt het loskoppelen van het ventiel nog makkelijker. Door op de ABS-knop te drukken, kan de druk tussen het ventiel en de band ontsnappen.

Meer info via ride.lezyne.com