Veldritkanjers Tom Pidcock en Ceylin Del Carmen Alvarado blinken uit bij de U23 in Nove Mesto

Door Jan Geys -

  • Sport

Veldritkanjers Tom Pidcock en Ceylin Del Carmen Alvarado blinken uit bij de U23 in Nove Mesto

Ook de beloften hebben hun eerste World Cup MTB van het seizoen in de benen. Bij de mannen ging de winst naar Tom Pidcock, de Engelse alleskunner die onlangs een contract tekende bij topteam Ineos-Grenadiers en vorige week nog lang meeging tijdens het WK wielrennen op de weg. Bij de vrouwen-beloften was er slechts eentje nipt beter dan Nederlands kampioene Ceylin Del Carmen Alvarado.

Haley Batten was erop gebrand om haar overwinning van vorig jaar in Nove Mesto over te doen. De Amerikaanse nam een furieuze kopstart, maar woekerde daarbij iets te veel met haar krachten.

In de voorlaatste ronde kregen we vooraan een wissel van de wacht door de Italiaanse Giorgia Marchet. Niemand die haar nog zou terugzien voor de meet.

Marchet, vorig jaar nog 7de in Nove Mesto, haalde het uiteindelijk met 9 luttele seconden voor de Nederlandse wereldkampioene veldrijden, Ceylin Del Carmen Alvarado. Haley Batten moest tevreden zijn met plaats drie.

De Belgische Emeline Detilleux eindigde nog net in de top twintig, zij werd 19de.

Uitslag wereldbeker MTB Nove Mesto 2020 vrouwen-beloften:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2020/10/nome_xco_wu_results.pdf”]

Tom Pidcock geeft nu ook op de MTB zijn visitekaartje af

Bij de mannen-beloften keek de latere winnaar Tom Pidcock eerst de kat uit de boom. De Zwitser Joel Roth mocht de startronde voor zijn rekening nemen waarna de Amerikaan Christopher Blevins overnam. Na twee volledige rondes vond Tom Pidcock het welletjes geweest en trok hij alle registers open.

Pidcock, die zoals Mathieu van der Poel probleemloos meerdere disciplines combineert (de Engelsman snelde enkele weken geleden nog naar de eindwinst in de Ronde van Italië voor beloften), zou de leiding niet meer uit handen geven en won na net geen anderhalf wedstrijd zijn eerste World Cup in het mountainbiken.

De Zwitserse ploegmaats Alexandre Balmer en Vital Albin pakten de plaatsen twee en drie. Lukas Malezsewski werd 22ste, Arne Janssens 41ste.

Uitslag wereldbeker MTB Nove Mesto 2020 mannen-beloften:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2020/10/nome_xco_mu_results.pdf”]

Foto’s copyright Andreas Dobslaff / Vojomag

DoorJan Geys