Victor Koretzky tekent bij BORA-hansgrohe

Door Jan Geys -

  • Sport

Victor Koretzky tekent bij BORA-hansgrohe

De Fransman Victor Koretzky heeft zojuist aangekondigd dat hij in 2023 voor het Duitse Worldteam BORA-hansgrohe zal uitkomen!Na de ontbinding van zijn voormalige team B&B Hotels-KTM stelt de Fransman met die transfer zijn toekomst in het peloton veilig. Volgens de eerste info zouden we hem volgend seizoen niet enkel op de weg in actie zien, maar ook op de mountainbike en zelfs in gravel.

“Ik ben heel blij met deze kans van BORA-hansgrohe.Ik heb dit jaar al wat ervaring op de weg opgedaan, maar nu krijg ik de kans om bij een topteam te rijden.Ik zou mezelf heel graag verder willen ontwikkelen en een steunpilaar willen worden voor het team.Maar mijn grote droom blijft de olympische mountainbikewedstrijd van 2024 in Parijs.Wat goed is, is dat ik met BORA-hansgrohe en Specialized de juiste werkgevers heb voor alle terreinen”, legt de Fransman uit in het persbericht waarin hij zijn komst naar BORA-hansgrohe aankondigt.

Koretzky reed ook dit seizoen al een dubbel programma (lees vooral op de weg met af en toe een mountainbikewedstrijd) en zal dat ook in de toekomst blijven doen. Naast de weg en het mountainbiken komen daar ook nog enkele gravelraces bovenop.

Ook het team is verheugd met de komst van de Fransman: “Ik ben erg blij dat we erin geslaagd zijn om Victor vast te leggen.We waren al een beetje aanwezig in de offroad-disciplines, maar met Victor aan boord krijgt dit thema een belangrijkere plek in onze strategie.In onze sport wordt het steeds belangrijker om in meerdere disciplines aanwezig te zijn.Samen kunnen we Victor het perfecte platform bieden, zowel op de weg als offroad.Hij zal naar verwachting blijven deelnemen aan de MTB World Cup, maar zal daarnaast ook een licht programma op de weg afwerken. Gezien het type renner dat hij is, zie ik in het voorjaar een of twee semi-klassiekers die perfect bij hem passen”, aldus teammanager Ralph Denk over het programma van Victor Koretzky in 2023.

Het officiële persbericht: https://www.bora-hansgrohe.com/en/news/argonnews202212victor/argonnews202212victor/698556875

DoorJan Geys