Vier nieuwe bikepacking-tassen bij Syncros

Door Jan Geys -

  • Techniek

Vier nieuwe bikepacking-tassen bij Syncros

Syncros had in het verleden al fietstassen in de catalogus staan, maar het merk heeft nu vier nieuwe producten aan het gamma toegevoegd die specifiek bedoeld zijn om te bikepacken. Het nieuwe en vrij complete assortiment ziet er sober en elegant uit:

Deze 4 nieuwe producten streven ernaar waterdicht te zijn en gemakkelijk verstelbaar, en dus aanpasbaar aan de meeste frames, of het nu gaat om een ​​racefiets, gravel- of mountainbike.

De zadeltas, met een inhoud van 9 liter, wordt vastgehouden door een gekruiste riem ter hoogte van de zadelpen, gekoppeld aan riemen rond de zadelrails die moeten voorkomen dat de tas gaat slingeren.De twee riemen drukken vervolgens de tas samen en houden deze op zijn plaats.Niets revolutionairs, maar een bewezen en effectieve oplossing.Het gewicht bedraagt ​​350 gram.

Syncros heeft ook aan de praktische kant gedacht door de zadeltas in twee delen te ontwerpen (al is ook dit niet uniek): enerzijds de tas in waterdicht nylon die gemakkelijk uitneembaar is,en anderzijds een open tas die permanent op de fiets blijft zitten.

Aan het andere uiteinde van de fiets bestaat ook de stuurtas uit twee delen: een uitneembare waterdichte tas met daarrond een ‘harnas’ dat aan het stuur wordt bevestigd.De uitneembare fietstas maakt gebruik van een ritssluiting over de volledige lengte en aan de voorkant is een sleuf voor een lamp aangebracht.

Het harnas zelf maakt gebruik van drie bevestigingen met riemen, die kunnen worden aangepast aan de gebruikte fiets en aan de ruimte die de berijder aan zijn handen wil overlaten.De middelste riem comprimeert de tas van 8,15 liter.Het totale gewicht van de set bedraagt 370 gram.

Net als bij de zadeltas is het gebruik heel eenvoudig; in een handvol seconden kan de uitneembare tas worden verwijderd.

Het frametasje op de bovenbuis wordt bevestigd met bouten. Ook deze tas is uiteraard waterdicht en meet 11x6x25 centimeter (hxbxl) voor een inhoud van 0,85 liter en een gewicht van 100 gram. Een magnetische sluiting maakt openen/sluiten met één hand mogelijk, al ervaarden we bij gelijkaardige producten van de concurrentie al eens problemen wanneer we de fiets op zijn zij legden en de magnetische sluiting openviel (en daardoor ook de inhoud van het tasje op de grond terechtkwam). Er is ook een inkeping voorzien om eventueel een kabel door te steken, bijvoorbeeld voor een powerbank om de gps op te laden tijdens lange ritten.

Tot slot is er nog een grote frametas die is opgedeeld in twee afzonderlijke compartimenten, beide met een tweewegritssluiting.De tas is uitgerust met een gesp rond de klittenbandsluitingen van de bovenbuis en de diagonale buis, wat een elegante uitstraling geeft en moet voorkomen dat de tas heen en weer gaat slingeren. De achterste bevestigingsriem heeft een lus voor het bevestigen van een achterlicht.

Er worden twee maten aangeboden, namelijk 3,25 liter (voor een gewicht van 130 gram) en 5,67 liter (340 gram).

De prijzen zijn als volgt: 109,90 euro voor de zadeltas, 129,90 euro voor de stuurtas, 59,90 euro voor de kleine frametas op de bovenbuis en 89,90 euro voor de grote frametas.

Meer info via www.syncros.com/be/en/bikepacking-bags

DoorJan Geys