Wahoo lanceert de ELEMNT RIVAL multisporthorloge

Techniek
18 November 2020 — Jan Geys

Sporthorloges maken al langer deel uit van het straatbeeld, toch komt het Amerikaanse Wahoo – wiens portfolio onder meer bestaat uit indoorfietstrainers, fietscomputers en hartslagmeters – nu pas met een model voor multisporters op de proppen, de ELEMNT RIVAL.

Het eerste deel van de naam ELEMNT RIVAL is een duidelijke verwijzing naar waar de nieuwe sporthorloge de mosterd – lees een krachtig en eenvoudig platform – is gaan halen, de ELEMNT-fietscomputers kennen we immers al langer. Alles wat Wahoo de afgelopen jaren geleerd heeft met de ELEMNT brengt het merk nu naar je pols.

Dit is vooral handig voor sporters die het niet bij fietsen alleen houden, maar ook graag de gegevens van hun loopje of zwembeurt willen bijhouden. Daarbovenop heeft Wahoo unieke multisport features toegevoegd om je data bij te houden door de etappes van een multisport-evenement heen. Deze gepatenteerde Touchless Transition-technologie stelt gebruikers in staat om zonder handeling over te gaan van zwemmen naar hardlopen naar fietsen.

Ook stelt de RIVAL’s Multisport Handover modus het apparaat in staat om te communiceren met ELEMNT-fietscomputers om racegegevens van het horloge automatisch over te zetten naar de ELEMNT op je stuur. Racegegevens blijven zo eenvoudig te zien, gemakkelijk te volgen en worden correct vastgelegd.

De batterij zou volgens Wahoo 14 dagen meegaan in de horlogestand of 24 uur in GPS-modus. Andere sensoren aan boord zijn een barometrische hoogtemeter, een optische hartslagsensor en live-tracking. Na de trainingen zijn de gegevens beschikbaar in de Wahoo companion app en kunnen ze automatisch worden geüpload naar andere platforms zoals TrainingPeaks en Strava. RIVAL maakt ook verbinding met ANT+ en Bluetooth-sensoren en kan Wahoo KICKR smart trainers aansturen.

De Wahoo ELEMNT RIVAL is vanaf 1 december 2020 verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 379,99 euro.

Meer info via https://eu.wahoofitness.com