Wahoo lanceert de nieuwste KICKR

Techniek
11 August 2020 — Jurgen Groenwals

Wahoo lanceert vandaag de vijfde generatie van hun indoor smarttrainer. De nieuwste versie van de Kickr brengt verbeteringen op alle vlakken om nog preciezer en realistischer te worden. De meest in het oog springende verbeteringen zijn de nieuwe AXIS feet die ervoor zorgt dat de renner op een realistische manier van links naar rechts beweegt en een automatische kalibratie. Om de komst van de nieuwe Kickr te vieren, organiseert Wahoo Benelux in samenwerking met Zwift Nederland op dinsdag 11 augustus de Wahoo Kickr Social Ride.

Wahoo Fitness bestrijkt vanuit Atlanta ondertussen een aardig gevuld ecosysteem van sensoren en apparaten voor hardlopers, fietsers en fitnessfanaten. Naast de indoortrainer Kickr en hartslagmeter Tickr (namen hoeven niet steeds erg moeilijk te zijn) kennen we Wahoo ook van de Element-fietscomputers, Speedplay-pedalen en The Sufferfest, geĆÆntegreerde trainingssoftware.

Automatische kalibratie

De nieuwste Kickr is uitgerust met een automatische kalibratie. Dat maakt dat hij automatisch een Spindown doet, zodat je eigenlijk steeds zeker bent dat je Kickr wel degelijk goed gekalibreerd is voor een race. Wanneer je tijdens je training of race het vliegwiel laat uitlopen, herkent de Kickr dit en start vanzelf het kalibratieproces. Hiermee blijft de krachtmeting van de Kickr altijd zo nauwkeurig mogelijk.

Zijwaartse beweging

Om de meest realistische indoor smarttrainer te maken, heeft Wahoo Fitness dit keer gekeken naar de zijwaartse beweging die een rijder maakt. Tijdens een sprint of beklimming kan een rijder flink naar links en rechts bewegen. Om dit gevoel ook indoor te krijgen, heeft Wahoo AXIS feet toegevoegd. Dit zijn drie verschillende soorten voetjes die onder de linker- en rechterpoot gemonteerd worden en die meer of minder zijwaartse beweging mogelijk maken.

Deze AXIS feet zullen ook beschikbaar worden als losse accessoire voor alle eerdere Kickr- modellen. Uiteraard werken ze perfect samen met de Kickr Climb en zijn ze eenvoudig te verwisselen.

Stil, duurzaam en toekomstbestendig

De nieuwe Kickr is verder een bijzonder stil toestel. Volgens de makers hoor je alleen het ratelen van de ketting over de tandwielen. Daarnaast is deze trainer klaar voor de toekomst met een nieuwe poort aan de achterkant die ervoor zorgt dat wat er ook aan mogelijkheden komt om je trainer te verbinden, deze Kickr er klaar voor is.

Zwift NL: Wahoo KICKR Social Race

Om te vieren dat er een nieuwe Kickr gelanceerd wordt, organiseert Wahoo Benelux in samenwerking met Zwift Nederland op dinsdag 11 augustus de Wahoo Kickr Social Ride. De race wordt uitgezonden via E-Racing TV en iedereen kan vanaf 19u30 inschakelen voor een voorbeschouwing en de race. Omdat het hier om een social race gaat, kan iedereen een van de mooie prijzen winnen uit de prijzenpot ter waarde van 3500 euro. Je hoeft dus niet eerste te worden om met iets moois naar huis te gaan. Of te blijven. In de studio zullen vijf toppers mee strijden voor de winst.

Inschrijven voor de Wahoo KICKR Social Race kan hier via Zwift. Live meekijken doe je via E-Racing TV hier.

Meer info over Wahoo: www.wahoofitness.com

Foto’s copyright Wahoo