Wegen van Maxime Marotte en Cannondale scheiden

Door Jan Geys -

  • Sport

Wegen van Maxime Marotte en Cannondale scheiden

Maxime Marotte en het Cannondale Factory Racing Team hebben aangekondigd dat hun wegen na vier jaar zullen scheiden. Heel wat contracten die dit seizoen aflopen werden verlengd met het oog op de uitgestelde Olympische Spelen, andere niet. Maxime Marotte vertoeft in de tweede categorie en waar zijn toekomst ligt, is voorlopig nog een mysterie.

“Ik heb de vier laatste jaren een prachtig avontuur mogen beleven en een jongensdroom in vervulling zien gaan: ooit als renner uitkomen voor een fabrieksteam van een groot Amerikaans merk. Ik heb in die tijd mensen ontmoet die vrienden voor het leven zullen blijven. Ik onthoud de vele podiumplaatsen, de warme sfeer en de gin tonics na de wedstrijd … De voorbije vijf weken waren mentaal heel moeilijk door deze beslissing die al eerder genomen was. Op dit moment weet ik nog niet waar mijn toekomst ligt, maar ik ben ervan overtuigd dat er een even mooi project op me wacht. Tot slot wil ik nog elk lid van het Cannondale Factory Racing Team bedanken voor de tijd samen.”

Ook al ontbreekt het Maxime Marotte nog steeds aan die ene grote overwinning op zijn palmares, toch behoort de Fransman nog steeds tot de beste renners ter wereld. Er zullen dus zeker teams zijn die interesse hebben in hem, al zorgt corona nog steeds voor een waas van onzekerheid voor de komende wintermaanden en de start van het seizoen 2021.

DoorJan Geys