Wie kroont zich tot Knight of Darkness 2018?

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Wie kroont zich tot Knight of Darkness 2018?"

Ben je nog op zoek naar een leuke wedstrijd om de sleur van je eentonige winterse trainingen eens te doorbreken? Waarom zou je dan niet deelnemen aan de XCE-wedstrijd in het Belgische Oud-Heverlee, die in 2018 aan zijn vierde editie toe is. De sfeer is er in ieder geval verzekerd en wie weet mag je jezelf na afloop zelfs een jaar lang de Knight of Darkness noemen!

Op zaterdag 20 januari is het weer zover, dan krijgt het centrum van Oud-Heverlee een complete make-over met de aanleg van een spannend MTB-parkoers vol obstakels. De eliminatorwedstrijd gaat in de namiddag van start, maar het is pas wanneer de nacht valt dat het spektakel echt zal losbarsten. Uiteindelijk zal een strijd tussen de vier overgebleven ‘ridders’ op hun edel ros beslissen wie er zich na Ben Pauwels, Fabrice Mels en Bart De Vocht tot Knight of Darkness mag kronen en eeuwige roem zal verwerven?

Niet getreurd echter wanneer je naast een stek in de finale zou grijpen, want aan de rand van het parkoers is er aan gezelligheid en sfeer geen gebrek. En ben je helemaal niet moe te krijgen, dan kan je na afloop nog verder feesten op een heuse Tiroler Party. In de rand van het evenement wordt er ook nog een MTB-biatlon gehouden, waarbij de plaatselijke schietkraam zal dienstdoen als schietschijf!

Meer info op de facebookpagina www.facebook.com/XCE.oudheverlee

Foto’s copyright Eric Vandeputte / Facebook XCE Oud-Heverlee

Door Jan Geys