Willingen Bike Festival: Nederlandse dames zegevieren!

Door Jan Geys -

Willingen Bike Festival: Nederlandse dames zegevieren!

Hoe spannend kan een wedstrijd zijn? Na een marathon van 130 kilometer en 3476 hoogtemeters moest in het Duitse Willingen een fotofinish uitsluitsel geven over wie er nu eigenlijk met de zegebloemen naar huis mocht. En het werd de Duitser Simon Stiebjahn die zijn eigenste ploegmakker Urs Huber naar de tweede plaats verwees. Bij de dames ging de zege naar de Nederlandse Hielke Elferink.

Een groep van acht reed de eerste 90 kilometer van de wedstrijd samen aan de leiding, maar de helft van die groep besliste op dat moment om af te draaien naar de finish en de langste marathonafstand van de dag te laten voor wat het was. De hevige regenval van de dag voordien had het parkoers van de wedstrijd namelijk extra zwaar gemaakt.

Daardoor werd het plots een strijd tussen drie. Naast Stiebjahn en Huber reed ook Sascha Weber nog mee vooraan. De twee renners van Bulls bleken echter te sterk voor Weber en zij gingen zij aan zij naar de finish, met het gekende resultaat. Weber werd op meer dan vier minuten vierde.

De Belg Joris Massaer werd vierde op iets meer dan 14 minuten van de winnaar. Met Rob van der Werf (6de), Ramses Bekkenk (8ste) en Jef Smismans (9de) eindigden er nog enkele renners uit de Benelux in de top tien. De Nederlandse Hielke Elferink haalde het op die lange afstand voor de Duitse Katrin Schwing en Romano Platt.

De andere afstanden dan. De middellange afstand werd gewonnen door Uwe Hochenwarter, maar er eindigden geen Belgen of Nederlanders in de top tien. Bij de dames viel er ook op deze afstand Nederlandse winst te vieren, iets waar Karen Brouwer voor zorgde. Zij haalde het voor twee Duitse dames en de Nederlandse Laura Turijn die vierde werd. Met Ramona Van Eden (8ste) en Marion Westerbeen (10de) eindigden er nog twee Nederlandse dames in de top tien.

De kortste afstand werd bij de mannen een prooi voor Gerrit Rosenkranz, terwijl de Belg Jens Vanecht er tiende werd. De Nederlandse Lotte Koopmans zorgde voor een drie op drie bij de dames, want zij won de korte afstand. De Belgische Sara Michielsens werd daarin vierde en de Nederlandse Heleen Treur negende.

De volledige uitslagen vind je hier: services.datasport.com/2017/mtb/willingen

Foto’s copyright Miha Matavz

DoorJan Geys