Winst voor Langvad & Courtney, Michiels & Lüthi op twee in proloog Absa Cape Epic

Door Jan Geys -

  • Sport

Winst voor Langvad & Courtney, Michiels & Lüthi op twee in proloog Absa Cape Epic

Met een proloog van twintig kilometer rond Kaapstad werd vandaag de Absa Cape Epic 2018 op gang geschoten. De winst ging naar de grote favorieten Annika Langvad en Kate Courtney, maar ook Githa Michiels begon sterk aan haar Cape Epic. Samen met Ariane Lüthi werd ze tweede.

Photo by Greg Beadle/Cape Epic/SPORTZPICS

Bij Investec-Songo liep de machine al wel goed geölied. Bergop liet Annika Langvad haar maatje Kate Courtney het tempo bepalen, terwijl Langvad de vlakkere stroken en downhills voor haar rekening nam. Mentaal maakt dit een groot verschil, zeker voor een rookie als Courtney.

Het ene team na het andere moest eraan geloven, onder meer Hielke Elferink en Cornelia Hug zagen de indrukwekkende Investec-Songo-trein voorbij stomen. Een proloog van twintig kilometer zegt natuurlijk niet alles wanneer er nog meer dan zeshonderd kilometer moet afgelegd worden, maar beginnen met winst is natuurlijk nooit slecht voor het vertrouwen.

In een tijd van 53’18” haalden Annika Langvad en Kate Courtney het met 1’12” op Githa Michiels en Ariane Lüthi. Sabine Spitz en Robyn de Groot eindigden een minuutje later op drie, net voor Annie Last en Mariske Strauss. De uittredende winnares Esther Süss (met Angelika Tazreiter) moest tevreden zijn met plaats 8, Hielke Elferink werd samen met Cornelia Hug 12de.

De volledige uitslag van de proloog van de Absa Cape Epic 2018 vind je hier: www.cape-epic.com/fans/hall-of-fame/results

Onze voorbeschouwing gemist? Die vind je hier: www.vojomag.nl/voorbeschouwing-absa-cape-epic-2018-ongetemd-als-nooit-tevoren

Afspraak vanavond voor de mooiste foto’s van de dag!

DoorJan Geys