Winst voor Langvad & Courtney, Michiels & Lüthi op twee in proloog Absa Cape Epic

Sport
18 March 2018 — Jan Geys

Met een proloog van twintig kilometer rond Kaapstad werd vandaag de Absa Cape Epic 2018 op gang geschoten. De winst ging naar de grote favorieten Annika Langvad en Kate Courtney, maar ook Githa Michiels begon sterk aan haar Cape Epic. Samen met Ariane Lüthi werd ze tweede.

Photo by Ewald Sadie/Cape Epic/SPORTZPICS

Een teamrace blijft speciaal. Bij Githa Michiels en Ariane Lüthi was het nog wat zoeken, met Lüthi die op de flanken van de Tafelberg heel wat meters moest toegeven op Michiels. Lüthi, toch drievoudig winnares van deze Cape Epic, moest echt diep gaan om het tempo van haar last minute teammaatje te volgen. Het was dan ook indrukwekkend om zien welke kracht er van Githa Michiels uitging. Omgekeerd had Githa het wat moeilijker om op de stoffige afdalingen het spoor te houden van Lüthi. Zoals Michiels aan de finish verklaarde: “Het is nog wat zoeken, maar we zijn heel blij met het resultaat van de dag.”

Photo by Greg Beadle/Cape Epic/SPORTZPICS

Bij Investec-Songo liep de machine al wel goed geölied. Bergop liet Annika Langvad haar maatje Kate Courtney het tempo bepalen, terwijl Langvad de vlakkere stroken en downhills voor haar rekening nam. Mentaal maakt dit een groot verschil, zeker voor een rookie als Courtney.

Het ene team na het andere moest eraan geloven, onder meer Hielke Elferink en Cornelia Hug zagen de indrukwekkende Investec-Songo-trein voorbij stomen. Een proloog van twintig kilometer zegt natuurlijk niet alles wanneer er nog meer dan zeshonderd kilometer moet afgelegd worden, maar beginnen met winst is natuurlijk nooit slecht voor het vertrouwen.

In een tijd van 53’18” haalden Annika Langvad en Kate Courtney het met 1’12” op Githa Michiels en Ariane Lüthi. Sabine Spitz en Robyn de Groot eindigden een minuutje later op drie, net voor Annie Last en Mariske Strauss. De uittredende winnares Esther Süss (met Angelika Tazreiter) moest tevreden zijn met plaats 8, Hielke Elferink werd samen met Cornelia Hug 12de.

De volledige uitslag van de proloog van de Absa Cape Epic 2018 vind je hier: www.cape-epic.com/fans/hall-of-fame/results

Onze voorbeschouwing gemist? Die vind je hier: www.vojomag.nl/voorbeschouwing-absa-cape-epic-2018-ongetemd-als-nooit-tevoren

Afspraak vanavond voor de mooiste foto’s van de dag!