WK gravel 2022: Pauline Ferrand-Prévot viert haar vierde wereldtitel van dit seizoen!

Sport
8 October 2022 — Jan Geys

Na drie wereldtitels in het mountainbiken, heeft Pauline Ferrand-Prévot vandaag in het Italiaanse Cittadella een verlengstuk gebreid aan haar geweldige zomer. De Française was er de beste in het allereerste wereldkampioenschap gravel en mocht nog maar eens een regenboogtrui in ontvangst nemen.

Geen wedstrijd op dezelfde dag voor de mannen en vrouwen, want tijdens deze primeur van het WK Gravel mochten de vrouwen vandaag al aan de bak voor een wedstrijd van 140 kilometer en 700 hoogtemeters. De mannen werken hun wedstrijd zondag af met start om 11 uur voor een wedstrijd van 194 kilometer.

Na enkele mislukte ontsnappingspogingen, wist een groep van vier rensters zich voorgoed af te scheiden. Daarbij drie rensters uit het mountainbiken: Sina Frei, Pauline Ferrand-Prévot, Chiara Teocchi en Jade Treiffesen. Het zou uiteindelijk uitdraaien in een sprint waarin de Française duidelijk sneller was dan de Zwitserse Sina Frei. De Italiaanse Chiara Teocchi mocht als derde mee op het podium. Riejanne Markus werd de beste Nederlandse op de tiende plaats op meer dan drie minuten van de winnares. Puck Moonen eindigde als 24ste.

Uitslag WK Gravel 2022:

De volledige uitslag: https://live.endu.net/gravel-world-championship-women

Foto’s copyright UCI