WK MTB 2017: goud voor Jolanda Neff!

Sport
9 September 2017 — Jan Geys

De Zwitserse Jolanda Neff was in het Australische Cairns voor het eerst in haar carrière de beste in het wereldkampioenschap XC bij de elites. De overige medailles waren voor Annie Last en Pauline Ferrand-Prévot terwijl Anne Terpstra knap 12de werd.

Jolanda Neff telde al wel drie wereldtitels bij de beloften en een verrassende wereldtitel XCM in 2016, maar bij de elites veroverde ze vannacht (onze tijd) voor het eerst een regenboogtrui in het crosscountry bij de elites.

Neff begon zeer snel en domineerde de wedstrijd om het uiteindelijk te halen met meer dan twee minuten voorsprong op de Britse Annie Last. Voor Last is die zilveren medaille meteen het tweede hoogtepunt van het seizoen nadat ze eerder dit seizoen ook al voor het eerst een World Cup wist te winnen.

Op drie eindigde de Française Pauline Ferrand-Prévot, die daarmee duidelijk haar beste benen heeft teruggevonden.

Slechter verging het de Oekraïense Yana Belomoina, de winnares van de World Cup MTB 2017. Belomoina gaf op in de tweede ronde omdat ze te veel last had van een blessure die ze had opgelopen tijdens de training.

Anne Terpstra behaalde dan weer een knappe 12de plaats, terwijl Githa Michiels na een val in de slotronde net buiten de top twintig viel; de Belgische werd 21ste.

Later komen we nog uitgebreid terug op dit Wereldkampioenschap MTB in Cairns.

Uitslag WK MTB 2017 Cairns: Elite dames:

Download (PDF, 291KB)