WK MTB 2017: Sina Frei het goud, Anne Tauber zesde!

Sport
9 September 2017 — Jan Geys

De Zwitserse Sina Frei kaapte in het Australische Cairns de wereldtitel bij de dames U23 weg, nadat ze eerder dit seizoen ook al de Europese titel veroverde. De Nederlandse Anne Tauber moest na een snelle start genoegen nemen met de zesde plaats.

Copyright UCI/Cerveny

Sina Frei en Anne Tauber namen een blitzstart in de jungle van Cairns. Tauber nam het voortouw en samen kwamen ze na afloop van de eerste ronde over de finishlijn, 16 seconden later gevolg door de Amerikaanse Haley Batten.

Copyright UCI/Cerveny

Op die plaats hadden we eerder haar landgenote Kate Courtney verwacht, maar de winnares van de World Cup U23 volgde nog wat verderop en keek al tegen een achterstand van een halve minuut aan.

Nog iemand die we meer voorin hadden verwacht was Alessandra Keller. Net als Tauber is de Zwitserse de rest van het seizoen bij de elites aan de slag, maar hier kwam ze na de eerste ronde pas op de 16de plaats door. Al had de Zwitserse daar wel een geldig excuus voor, ze kwam namelijk al in de startloop ten val en moest de hele dag achtervolgen.

Copyright UCI/Cerveny

Terwijl Sina Frei de ene snelle ronde na de andere reed, moest Anne Tauber wat gas terugnemen. Kate Courtney nestelde zich daardoor op de tweede plaats en de Tsjechische Barbora Prudkova was halfweg de wedstrijd de verrassende derde, al kwam de Zwitserse Alessandra Keller ondertussen hard opzetten.

Copyright UCI/Cerveny

Voor de Britse Evie Richards, toch ook een kanshebster voor een medaille, zat de wedstrijd er in de vierde ronde al helemaal op.

Frei keek niet meer achterom en won soeverein met 49″ voorsprong op Kate Courtney. De laatste medaille was ook voor Zwitserland; Alessandra Keller eindigde op meer dan twee minuten als derde. Barbora Prudkova viel daardoor nog net naast het podium en eindigde als vierde voor de Spaanse Rocio Del Alba Garcia Martinez.

Anne Tauber moest in Cairns tevreden zijn met de zesde plaats. Mooi, maar na wat Tauber eerder dit seizoen in de wereldbeker had laten zien bij de elites hadden we hier toch stilletjes op een medaille gehoopt.

Uitslag WK MTB 2017 Cairns: Dames U23

Download (PDF, 177KB)