WK MTB DH Lenzerheide: Martin Maes op (minder dan) een zucht van de wereldtitel!

Door Jan Geys -

  • Sport

WK MTB DH Lenzerheide: Martin Maes op (minder dan) een zucht van de wereldtitel!

De wereldkampioenschappen MTB in Lenzerheide werden vandaag afgesloten met een superspannende DH-finale. Martin Maes zat lang in de hot seat en kwam uiteindelijk twee tienden van een seconde tekort voor een nieuwe stunt. Jammer voor hem dat Loïc Bruni nog (minder dan) een zucht sneller was. De Fransman kroonde zich in Lenzerheide voor de derde keer in zijn carrière tot wereldkampioen DH.

Vanaf dan werd het, voor een menigte van naar schatting 20000 toeschouwers, nagelbijtend afwachten of Maes na zijn wereldbekerzege van La Bresse in Lenzerheide voor een nieuwe stunt zou kunnen zorgen. Eén voor één beten de grote kanonnen hun tanden stuk op de tijd van Martin Maes. De Amerikaan Aaron Gwin bleef steken op een volle seconde en Brook ‘the Bulldog’ MacDonald, die de snelste was tijdens de kwalificaties, ging onder de grote druk onderuit.

Maar dan was het de beurt aan de uittredende wereldkampioen Loïc Bruni. De tussentijden van Bruni waren steeds sneller dan die van Maes, maar finaal bleven er aan de finish amper twee tienden van een seconde over. De Brit Danny Hart kwam daarna nog gevaarlijk opzetten, maar hij bleef steken op drie tienden van een seconde van de tijd van Bruni.

Wereldbekerwinnaar Amaury Pierron is de laatste die zich naar beneden mag gooien, maar door een leeglopende voorband verliest hij de controle over zijn fiets en komt ten val.

Loïc Bruni wordt op zijn 24 voor de derde keer wereldkampioen; Martin Maes en Danny Hart moeten tevreden zijn met het zilver en brons.

Met zijn zilveren plak nestelt Martin Maes zich definitief tussen de grote DH-namen! Zet hij volgend jaar alles op downhill, willen we weten? “Dat is nog te vroeg om daar nu op te antwoorden. Ik heb nog enkele maanden de tijd om na te denken!” vertelt hij met de grote glimlach.

Vanavond komen we nog terug op het wereldkampioenschap DH van de vrouwen, waar Rachel Atherton de tegenstand verpletterde!

Uitslag wereldkampioenschap MTB Downhill 2018 Lenzerheide heren-elites:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2018/09/championnat-monde-DH-descente-homme-lenzerheide-2018-Bruni-Maes.pdf”]

DoorJan Geys