WK MTB Leogang 2020: Frankrijk wint de Team Relay

Door Jan Geys -

  • Sport

WK MTB Leogang 2020: Frankrijk wint de Team Relay

Deze namiddag ging het WK MTB in Leogang van start met de Team Relay. Met 6 verschillende renners moesten er 5 rondes en een startloop afgelegd worden. In een kletsnatte wedstrijd ging het eerste goud naar Frankrijk.

Hierdoor wordt het nog belangrijker om de juiste strategie te kiezen, want elk land blijft vrij om te beslissen welke renner uit welke categorie eerst van start mag gaan. België en Nederland verkozen dit jaar om van de zijlijn toe te kijken.

Dankzij Loana Lecomte nam Frankrijk in de derde ronde de leiding in handen om die vervolgens in de voorlaatste ronde weer af te geven aan een indrukwekkende Mona Mitterwallner. De Oostenrijkse rijdt nog bij de junioren, maar maakte 1’20” goed op haar dichtste rivale, de Française Olivia Onesti. Maar slotrenner Jordan Sarrou was geen partij voor de eerder gestarte Laura Stigger.

Het is de zesde keer in de geschiedenis dat Frankrijk met de titel Team Relay aan de haal gaat, de laatste dateerde wel al van 2016.

Als tweede eindigde Italië, met onder meer de ervaren Eva Lechner.

Zwitserland stond met een minder sterk team aan de start dan andere jaren, maar was na een moeilijke start toch nog goed voor brons.

Uitslag WK Team Relay Leogang 2020:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2020/10/Results.pdf”]

Foto’s copyright Keno Derleyn

DoorJan Geys