WK MTB marathon 2021 verhuist naar Elba

Sport
13 June 2020 — Jan Geys

De voorbije dagen hield het UCI Management Committee een videoconferentie waarin vooral de herstart van het wegseizoen aan bod kwam. Maar er viel ook verrassend nieuws, want de UCI deelde ook mee dat het WK MTB Marathon volgend seizoen dan toch niet in Colombia zal plaatsvinden, maar wel op het Italiaanse eiland Elba.

Het Colombiaanse Manizales zou in 2021 de eer krijgen om als eerste Zuid-Amerikaanse land een WK MTB te mogen organiseren. Over het hoe en waarom het WK niet langer in Colombia zal doorgaan (kwam dit op vraag van de organisatoren, is het een gevolg van de Covid-pandemie of heeft de UCI eenzijdig beslist om de stekker eruit te trekken), werd niet gecommuniceerd in de persmededeling. Wat we wel weten, is dat het WK XCM nu zal plaatsvinden op het Italiaanse eiland Elba.

Slecht nieuws dus voor de regerende wereldkampioen Hector Leonardo Paez die volgend seizoen niet in eigen land op zoek kan gaan naar een nieuwe wereldtitel. Maar Paez heeft ook goede herinneringen aan de nieuwe locatie van het WK Marathon, want de Colombiaan was in 2018 nog de beste in de Capoliveri Legend Cup, de wedstrijd die in 2021 het decor zal vormen voor de wereldkampioenschappen marathon.

Op welke datum dit WK zal doorgaan, wordt later meegedeeld. Dit jaar vinden de wereldkampioenschappen MTB Marathon (als alles goed gaat) plaats in het Turkse Sakarya, en dat op 24 en 25 oktober.