WK MTB Marathon 2023: Avancini en Mitterwallner grijpen de wereldtitel

Door Jan Geys -

  • Sport

WK MTB Marathon 2023: Avancini en Mitterwallner grijpen de wereldtitel

Het Super-WK Wielrennen was deze zondag ook het decor voor de titelstrijd in de MTB Marathon. Die wedstrijd vond plaats in Tweed Valley. De wereldtitels gingen er naar Henrique Avancini en Mona Mitterwallner.

Mannen

Bij de mannen was de Braziliaan Henrique Avancini net als in 2018 de beste.

Hij haalde het voor de Tsjech Martin Stošek, die van een 14de plaats bij het eerste tussenpunt wist op te klimmen naar rang twee en het zilver.

Lukas Baum kennen we dan weer vooral van de Cape Epic, die hij de afgelopen twee seizoenen samen met zijn maatje Georg Egger vaak heeft gekruid. In Schotland moest hij tevreden zijn met het brons.

Voor de Belg Wout Alleman, die onlangs nog Europees kampioen was geworden in deze discipline, zat er in Schotland niet meer in dan een 12de plaats. Hij was daarmee wel de beste renner van de lage landen. Hans Becking werd 23ste, Wim de Bruin 45ste, Teus Ruijter 57ste en Jochen De Vocht 60ste.

Uitslag WK XCM Schotland 2023 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2023/08/Worlds-2023-Glasgow-Marathon-Michal-Cerveny-Vojo.pdf”]

Vrouwen

Net als Avancini was ook de Oostenrijkse Mona Mitterwallner voor de tweede keer in haar carrière de beste in het wereldkampioenschap MTB marathon. In 2021 werd ze nog de jongste wereldkampioene marathon met haar leeftijd van 19 jaar.

De Zuid-Afrikaanse Candice Lill reed een tijdje aan de leiding maar moest zich neerleggen bij de suprematie van de jonge Oostenrijkse. De Duitse Adelheid Morath eindigde op ruim acht minuten van de winnares als derde. Elodie Kuijper was de enige Nederlandse deelneemster, zij werd 45ste.

Uitslag WK XCM Schotland 2023 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2023/08/Results.pdf”]

 

Foto’s copyright Michal Cerveny

DoorJan Geys