WK MTB Val di Sole 2021 | Team Relay: de eerste titel is voor Frankrijk!

Sport
25 August 2021 — Jan Geys

Na de regen en de drassige omstandigheden vorig jaar in Leogang, was dit jaar in Val di Sole de zon wel van de partij op de openingsdag van het WK MTB. Vandaag stonden de eerste medailles op het spel in de Team Relay en het is Frankrijk dat het goud mee naar huis nam!

Foto FFC

Sinds vorig jaar wordt de Team Relay met 6 renners gereden, met één renner uit elke categorie – junioren, beloften en elites – zowel bij de mannen als de vrouwen. Tactiek en strategische beslissingen zijn daardoor nog belangrijker geworden, elk land is immers vrij om te kiezen welke renner het eerst van start gaat.

Foto copyright Michele Mondini

Titelverdediger Frankrijk ging ook in Val di Sole met het goud aan de haal en dat al voor de zevende keer. De Verenigde Staten eindigde als tweede voor Duitsland dat het brons mee naar huis nam. Italië en Zwitserland, twee landen die vaak op het podium eindigen in de Team Relay, moesten nu tevreden zijn met respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

Foto copyright Marco Gober

België – met Jarne Vandersteen, Tim Rex, Githa Michiels, Julia Grégoire, Pierre de Froidmont en Emeline Detilleux – eindigde als negende, Nederland deed niet mee.

Uitslag WK MTB Team Relay 2021 Val di Sole:

Download (PDF, 165KB)