World Bicycle Day: Trek zet #GoByBike-klimaatbeweging in gang

Door Jan Geys -

  • Natuur

World Bicycle Day: Trek zet #GoByBike-klimaatbeweging in gang

Vandaag, op 3 juni, is het World Bicycle Day. Voor het Amerikaanse Trek het moment om een wereldwijde klimaatbeweging op gang te trekken door meer mensen te laten fietsen. Om dat te bewerkstelligen, bedachten ze de campagne #GoByBike.

“Dit is de grootste maatschappelijke actie die Trek ooit heeft opgezet. We willen een beweging starten waaraan iedereen over de hele wereld meedoet.” (John Burke, President van Trek)

Ook de eigen bekende Trek-Segafredo atleten, de ambassadeurs en het personeel van het Amerikaanse merk zullen op de fiets stappen, waarbij zij dit actief op Social Media zullen delen met de hashtag #GoByBike.

Bij Trek Benelux hoopt men dat er tussen vandaag 3 juni en 22 juli 10.000 posts met de hashtag #GoByBike op Instagram geplaatst zullen worden; wereldwijd mikt het Amerikaanse merk tegen het einde van het jaar op 10 miljoen posts. Ambitieuze doelen, maar het zou nog leuker zijn moest deze campagne ook na 2020 blijven doorlopen en het zo een gewoonte wordt om de fiets te nemen. Onze planeet zal er ons dankbaar voor zijn!

Waar zal #GoByBike jou zoal brengen?

Foto’s copyright Trek Bicycles

 

DoorJan Geys