World Bicycle Day: Trek zet #GoByBike-klimaatbeweging in gang

Natuur
3 June 2020 — Jan Geys

Vandaag, op 3 juni, is het World Bicycle Day. Voor het Amerikaanse Trek het moment om een wereldwijde klimaatbeweging op gang te trekken door meer mensen te laten fietsen. Om dat te bewerkstelligen, bedachten ze de campagne #GoByBike.

Iedereen die meedoet, neemt zich voor om minstens één keer per week de fiets te nemen en de auto te laten staan. Vervolgens neem je elke keer dat je de fiets neemt (eender welke fiets en eender welk merk, want deze campagne is niet gebonden aan het merk Trek) in de plaats van de auto een foto en plaats je die op Instagram met de hashtag #GoByBike. En last but not least, blijf deze stappen herhalen!

“Dit is de grootste maatschappelijke actie die Trek ooit heeft opgezet. We willen een beweging starten waaraan iedereen over de hele wereld meedoet.” (John Burke, President van Trek)

Ook de eigen bekende Trek-Segafredo atleten, de ambassadeurs en het personeel van het Amerikaanse merk zullen op de fiets stappen, waarbij zij dit actief op Social Media zullen delen met de hashtag #GoByBike.

Bij Trek Benelux hoopt men dat er tussen vandaag 3 juni en 22 juli 10.000 posts met de hashtag #GoByBike op Instagram geplaatst zullen worden; wereldwijd mikt het Amerikaanse merk tegen het einde van het jaar op 10 miljoen posts. Ambitieuze doelen, maar het zou nog leuker zijn moest deze campagne ook na 2020 blijven doorlopen en het zo een gewoonte wordt om de fiets te nemen. Onze planeet zal er ons dankbaar voor zijn!

Waar zal #GoByBike jou zoal brengen?

Foto’s copyright Trek Bicycles