World Cup XC #2: Evie Richards haalt de buit binnen in Albstadt

Door Jan Geys -

World Cup XC #2: Evie Richards haalt de buit binnen in Albstadt

De Britse Evie Richards nam in het Duitse Albstadt tijdens de tweede world cup van het seizoen de macht over van Kate Courtney bij de dames U23. Richards won in Albstadt voor Courtney, die ondanks een dosis pech toch nog tweede werd, en neemt daardoor ook de witte leiderstrui over van de Amerikaanse.

Kate Courtney reed solo aan de leiding toen ze in de tweede ronde een steen raakte en lek reed. Evie Richards kon daardoor de leiding overnemen en zou die niet meer uit handen geven. De Zwitserse Sina Frei nestelde zich door de pech van Courtney op de tweede plaats, maar Courtney kon de kloof op Frei terug dichten en ze liet de Zwitserse even later achter om alleen op zoek te gaan naar de tweede plaats. De Amerikaanse van Specialized was achteraf haar mecaniciens dan ook dankbaar voor de snelle wissel van haar wiel.

Evie Richards won uiteindelijk met 52 seconden voorsprong op Kate Courtney, terwijl Sina Frei op 1’46” als derde over de meet kwam. De Poolse Marlena Drozdziok en de Zwitserse Nicole Koller vervolledigden de top vijf.

Evie Richards was na afloop zeer blij met haar eerste world cup zege en eerste witte leiderstrui. “Ik wist dat het een lange wedstrijd zou worden en ik besloot dan ook om in het begin het tempo van Courtney niet te volgen. Ook toen ik alleen aan de leiding reed, was het moeilijk en zwaar, maar ik ben blij dat ik de champagne mee naar huis mag nemen.”

Er stonden in Duitsland ook drie Nederlandse jongedames aan de start. Annemarie Worst kon haar vierde plaats van Nove Mesto niet overdoen en werd nu pas 17de. Didi De Vries werd 42ste in Albstadt en Kiki Van Asselt 52ste.

De uitslag:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/05/albs_xco_wu_results.pdf”]

DoorJan Geys