World Cup DH Maribor: Bruni en Seagrave het snelst

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup DH Maribor: Bruni en Seagrave het snelst

Het is zover, de eerste wereldbekerpunten van het nieuwe seizoen zijn verdeeld. Wereldkampioen Loïc Bruni opende in het Sloveense Maribor zijn seizoen zoals hij het vorige heeft afgesloten, met een zege. Bij de vrouwen nam Tahnee Seagrave de maat van Rachel Atherton.

Danny Hart moest na een slechte kwalificatietijd al vroeg aan de bak in de finale, maar in die finale zette de Brit wel een knaltijd neer.

We moesten wachten tot de top tien van de kwalificaties vooraleer iemand ook maar in de geburen kwam van de tijd van Hart. Uiteindelijk zou enkel Loïc Bruni sneller zijn. De wereldkampioen pitste nog 0″404 af van de tijd van Hart. Niemand zou nadien nog beter doen. Leuk weetje: Bruni heeft nu evenveel wereldbekerwedstrijden gewonnen als wereldkampioenschappen, namelijk drie.

Troy Brosnan (foto) eindigde als derde na Bruni en Hart. Charlie Harrisson en Matt Walker waren de verrassende nummers vier en vijf op het podium.

Uittredend wereldbekerwinnaar Amaury Pierron begon zijn nieuwe seizoen met een zevende plaats. Net voor hem eindigde de Amerikaan Aaron Gwin op plaats zes.

Mark Wallace was de snelste tijdens de kwalificaties, maar tijdens de finale kon hij nooit aanspraak maken op de zege. De Canadees eindigde als achtste op 2″304 van Bruni.

Laurie Greenland (foto) en Dakotah Norton vervolledigden de top tien.

Finn Iles reed in de kwalificaties de derde snelste tijd, maar ging in de finale in de fout. Hij zou als 52ste eindigen. Dan maar het spektakel verzorgen, moet hij gedacht hebben.

Uitslag World Cup DH Maribor 2019 heren:

Vrouwen

Tracey Hannah slaagde er niet in om haar snelste tijd in de kwalificaties om te zetten in een zege in de finale. De Australische moest tevreden zijn met plaats drie. De strijd voor de overwinning ging tussen die twee andere grote favorietes, Rachel Atherton en Tahnee Seagrave. Rachel reed aan het eerste en derde tussenpunt aan de leiding, maar op de meet moest ze Tahnee toch laten voorgaan. Marine Cabirou en Monika Hrastnik mochten als vierde en vijfde mee op het podium.

Uitslag World Cup DH Maribor vrouwen:

Foto’s Kéno Derleyn

DoorJan Geys